Lær deg kamerahistorie med ny app

Tar for seg de viktigste kameraene de siste 100-årene

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Er du over gjennomsnittet interessert i kamera og fotohistorie, eier en iPhone, og har mye tid til overs i sommer bør du definitivt se nærmere på applikasjonen “Classic Cameras”.

Mange bilder: Classic Cameras inneholder mer enn 500 bilder av de mest innflytelsesrike kameraene i historien.
Mange bilder: Classic Cameras inneholder mer enn 500 bilder av de mest innflytelsesrike kameraene i historien.

For bare 2,99 dollar får du tilgang på informasjonen, bildene og historien bak de 60 mest innflytelsesrike kameraene de siste 100-årene, og hvilken betydning de har hatt på fotoverdenen. Blant annet er de banebrytende kameraene Argus A, Contax S og Topcon RE Super nevnt. Også classikere som Leica M3, Nikon F, Contarex Bullseye, Olympus Pen og Pen F, Leicaflex, Pentax Spotmatic, Olympus OM-1, Minolta Maxxum 7000 skal du kunne finne mye informasjon om.

Applikasjonen tar ikke bare for seg bilder og de tekniske detaljene. Du får også tilgang på en rekke artikler, reklameannonser, anmeldelser og brosjyrer fra tiden kameraene ble utgitt. I tillegg til dette kan du se slideshows av alle kameraene.

Ildsjel bak prosjektet

Og vi bør takke Marc Rochkind for denne utrolige samlingen som nå er tilgjengelig. Ikke bare har han stått bak innsamlingen av materiale, han har også tatt bildene av alle kameraene til denne appen. Alle brosjyrene, anmeldelsene og artiklene har Rochkind scannet selv. Dermed har vi nå mulighet til å bli kjent med de gamle vi ellers aldri ser.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen