Lær poden å 3D-printe
Teknofil
(Bilde: Leothemakerprince.)

Lær poden å 3D-printe

Ny bildebok viser barn hvordan de kan 3D-printe sine egne leker.

For ikke veldig lenge siden ga en forfatter ved navn Carla Diana ut boken "LEO the Maker Prince", som i korte trekk er en bok som har som mål å lære hvem som helst å 3D-printe. Med andre ord: gjøre det enkelt nok til at selv et barn kan få det til.

Å kalle Diana en forfatter er imidlertid litt feil. Hun har tittelert seg selv "hybrid-designer", og har som selverklært mål å "...se nye muligheter i smarte objekter på Tingenes Internett". Under dette går altså 3D-printing.

En reise gjennom Brooklyn

I boken tar Diana leserne med på en reise gjennom bydelen Brooklyn, der alt hun tegner umiddelbart kan lages i plast av hennes trofaste følgesrobot, LEO. Andre roboter kan printe i andre materialer, eller bruke enorme bibliotek av 3D-modeller til å printe nær sagt hva som helst. Men aller viktigst: gjennom dette viser hun oss hvordan vi med den største enkelhet kan printe absolutt hva enn vi måtte ønske. Vel, nesten.

Men aller best for oss: absolutt alt som vises i boka kan lastes ned for gratis hjemmeprinting fra nettsiden Thingiverse. Dermed er dette en gullgruve for deg som har 3D-skriver, og som liker små, søte figurer i blomstrete farger. Boken kan forøvrig kjøpes her for rundt 12 dollar, eller i overkant av 70 kroner før toll og frakt.

3D-printing kan brukes til så mangt:
Her er verdens første 3D-printede hjerne! »

(Kilde: Leothemakerprince, Boingboing, Carladiana)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen