Lær fotoferdigheter med erfaren National Geographic-fotograf
(Bilde: Olympus/YouTube)

Lær fotoferdigheter med erfaren National Geographic-fotograf

Olympus lanserer instruksjonsserie på nettet.

Fotografering er som kjent et håndverk man aldri blir ferdig utlært i, og i den forbindelse finnes det heldigvis massevis av lærerike ressurser både på Internett og andre steder.

Fotoprodusentene selv er blant dem som har påtatt seg å tilby opplæring for dem som ønsker å heve ferdighetene sine, for eksempel Nikon, som for en stund siden slapp en instruksjonsserie med profesjonelle fotografer.

Ny serie fra Olympus

Nå følger en av de andre store fotoprodusentene etter. Olympus har nemlig nå kunngjort et nytt kurs de har kalt «Anywhere Classroom».

Anywhere Classroom er en serie instruksjonsvideoer hvor profesjonelle og erfarne fotografer deler sine tips og råd til hvordan man oppnår de beste resultatene når man er ute og knipser bilder.

Serien består foreløpig av tre videoer som er lagt ut på nettstedet YouTube. Videoene handler om henholdsvis landskapsfotografering, naturfotografering og fotografering av dyreliv.

Dyktig instruktør

«Læremesteren» i disse tre første klippene er James Dickman. Dickman jobber blant annet for det anerkjente magasinet National Geographic og har tidligere blitt belønnet med den prestisjetunge Pulitzer-prisen for sitt fotoarbeid. I videoene deler han sine råd fra svært naturskjønne omgivelser i den amerikanske delstaten Colorado.

Videoene er kun på fem minutter hver og inneholder riktignok en liten dose markedsføringsprat på vegne av Olympus' produkter, men ikke desto mindre er det mange gode tips å hente fra serien, både av generell og mer spesifikk art.

To øvrige sesonger av Anywhere Classroom-serien er på vei, men har ennå ikke fått en lanseringsdato. De tre videoene i den første sesongen kan du se under.

Gode bilder krever noen ganger en smule risiko: Denne fyren kaster seg i enorme bølger »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen