Huawei Ascend P7
Huawei Ascend P7 (Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Lær deg å si «Huawei»

Klarer du å uttale Huawei Ascend P7, kan du spare over 2000 kroner på din neste smartmobil.

I går lanserte Huawei sin nye toppmodell, Ascend P7 i Paris. I dag dukket den opp i Oslo.

– Verdens tynneste med 4G

Telefonen ligner på forgjengeren Ascend P6, men skinnet bedrar. Nye Ascend P7 har Full-HD-skjerm, større batteri og raskere prosessorer. Til dette kommer et frontkamera med 8 megapiksler oppløsning, og en funksjon som lar deg knipse selfies i panoramamodus.

Det siste høres ut som noe som kan være kjekt mot slutten av ribbesesongen. Men det er altså ikke for å få med hele deg at Huawei har lagt til dette. Med panorama kan du ta gruppebilde med flere venner, eller du kan knipse deg selv, og få med mer av omgivelsene.

Nesten klar for test

– Dere får vente litt med å teste, for den endelige programvaren er ikke helt klar, sier Ronen Hansen i Huawei Norge. Det blir den imidlertid i løpet av neste uke, og 20. mai starter salget av telefonen. .
– Dere får vente litt med å teste, for den endelige programvaren er ikke helt klar, sier Ronen Hansen i Huawei Norge. Det blir den imidlertid i løpet av neste uke, og 20. mai starter salget av telefonen. .Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Den nye toppmodellen til Huawei har de samme funksjonene som langt dyrere toppmodeller, og er den tynneste 4G-mobilen som er laget. Vi har fått låne et eksemplar, men Huawei presiserer at dette er et demoprodukt som ikke er klart for test. Testeksemplar vil vi få om en ukes tid, og frem til da får vi altså nøye oss med å leke med telefonen.

Endringene vil uansett ikke omfatte designen, som vi må medgi at vi synes er meget bra. Minimalistisk og særpreget, med det Huawei kaller «dobbelt C»-design. Det betyr at den er rund i bunnen (formet som en liten C om du ser den fra siden) og rund i toppen (formet som en stor C om du ser den forfra).  Den siste C-en er unektelig temmelig rett i ryggen.

Baksiden av telefonen ser ut som en hvit plastflate dekket med Gorilla Glass 3, men et mikroskopisk mønster sørger for en lysbryting som gir litt ulike mønstereffekter, avhengig av hvordan du holder telefonen og hvor nøye du studerer den.

Tar opp kampen med de store

Huawei P7 er en tanke større enn Huawei P6, men til gjengjeld har dem større skjerm med høyere oppløsning, raskere prosessor, LTE (4G) og større batteri.
Huawei Ascend P7 er en tanke større enn Huawei Ascend P6 (øverst), men til gjengjeld har den større skjerm med høyere oppløsning, raskere prosessor, LTE (4G) og større batteri.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Skjermen går nesten helt ut til langsidene på telefonen, og også over og under skjermen er det minimalt med overflødig plass. Slik var det også med Ascend P6. Men P7 har større skjerm, og er rigget for å konkurrere mot telefoner som Samsung Galaxy S5, HTC One (M8) og Sony Xperia Z2.

Les også: Den beste av de beste

Frontkameraet lar deg ta selvportrett med 8 megapiksler oppløsning. Vi er ikke helt sikre på om den høye oppløsningen er en fordel ...
Frontkameraet lar deg ta selvportrett med 8 megapiksler oppløsning. Vi er ikke helt sikre på om den høye oppløsningen er en fordel ... (Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no med Huawei Ascend P7 betaversjon).

Vi skal ikke underslå at Huawei Ascend P7 også har sine svake punkter. Allerede før vi har fått testet den kan vi konkludere med at den ikke støtter større minnekort enn 32 GB. Prosessoren er egenutviklet, har fire kjerner, og er klokket til 1,8 GHz. Vi vet ennå ikke hva den er god for. Det får vi ikke testet før den ferdige programvaren er klar.

Det innebygde minnet er på 16 GB, det samme som på de fleste av konkurrentene. Hovedkameraet har lånt teknologi fra Sony, og tar bilder med 13 megapiksler oppløsning. I Sony Xperia Z2 sitter en nyere brikke, og antakelig (vi har ikke testet dette ennå) vil Huawei slite med å matche de aller beste kameramobilene.

Men frontkameraet med 8 megapiksler oppløsning er klassens beste.

Penger å spare

Huawei Ascend P7 kommer i salg 20. mai, men kan forhåndsbestilles allerede i dag.

— Veiledende pris er på 3495 kroner, forteller Ronen Hansen i Huawei Norge. Vil du ha varsel når prisen endrer seg kan du hente dette her.

Dette betyr at Huawei kan bli en aktør å regne med, og lærer du deg å uttale Huawei, kan du spare et par tusenlapper på din neste flaggskipmobil.

Og hvordan uttales det? Jo, slik: /ˈwɑːweɪ/.

Fortsatt forvirret? Så sjekk dette:

Huawei Ascend P7

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen