Test

Lady og Landstrykeren - Spesialutgave

Disney har de siste årene kvernet ut restaurerte versjoner av flere av filmene sine, og nå er turen kommet til hundedramaet "Lady og Landstrykeren". Bimbo-tispa Lady faller pladask for gangster-kjøteren Landstrykeren, og søt musikk oppstår mellom de to. Dette har vi sett tidligere både i "Titanic" (DiCaprio og Winslet) og vårt eget kongehus (Märtha Louise og Ari Behn). Historien er ikke spesielt original, og de aller fleste har vel fått med seg filmens legendariske spaghetti-scene.

Alternativ tekst mangler
Spaghettispising ble aldri helt det samme.

"Lady og Landstrykeren" følger Disney-oppskriften tett og godt. Animasjonene er flytende og gode, filmen er akkurat passe politisk korrekt og ispedd flere musikal-innslag som er catchy og lette å like. På den andre siden gjør Disney-oppskriften og den ekstreme politiske korrektheten at filmen aldri blir mer enn ren underholdning. Historien foregår i et glansbilde av en amerikansk by, og med unntak av litt lite sympatiske portretteringer av hundefangere og gamle tanter er det lite som gir uttrykk for annet enn idyll.

Kun underholdning

Noe av problemet for "Lady og Landstrykeren" er at filmer som ikke er annet enn underholdning, går mye fortere ut på dato enn andre filmer. Dette lider også Disneys hundedrama under. Filmen er tross alt 50 år gammel, og som enkeltstående verk er den skremmende anonym.

Heldigvis har filmselskapet gjort seg flid med DVD-utgaven, og den kommer i et fint cover, og som vi skal se; med en hel del ekstramateriale.

Bilde

Disney har gjort en god jobb med opprenskingen av råopptaket i forkant av denne DVD-en. Tatt i betraktning at "Lady og Landstrykeren" tross alt er utgammel, gnistrer fargene varmt og bildet er på ingen måte blasst. Det er dog litt trist at det ikke er inkludert en liten snutt med en "før og etter"-sammenligning av bildekvaliteten. Nå er det bare et lite bilde bakpå coveret som viser forskjellen før og etter restaureringen, og det gir ikke et godt nok inntrykk over hvor stor forskjellen faktisk er.

Filmen er presentert i 16:9.

Lyd

Lydsporet på denne utgivelsen av "Lady og Landstrykeren" er en todelt opplevelse. På den ene siden er opptaket av musikken gjengitt i god kvalitet. På den andre siden er det engelske dialogsporet rett og slett ikke godt nok. Lyden er veldig tynn og "fislete". Dette henger nok sammen med at opptaksutstyret man hadde til rådighet på 50-tallet ikke var all verdens, men lydteknikerne kunne nok gjort en enda bedre jobb i oppussings- og remastringsarbeidet her. Både det danske og norske dialogsporet høres fullere og mer komplett ut, men mangler litt på å være helt tilfredsstillende.

Lydsporet kommer i Dolby Digital 5.1.

Lady Og Landstrykeren - Spesialutgave   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen