Lady in the Water

Vi møter Cleveland Hepp (Paul Giamatti - "Sideways") som er vaktmester i en leilighetsblokk. Når noen svømmer i bassenget etter at det skulle vært stengt, undersøker han, og finner en jente i bassenget. Han oppdager at hun egentlig er en figur fra en god natt-historie som prøver å komme tilbake til sin egen verden etter hun har oppfylt en profeti. Profetien går ut på å inspirere en forfatter til å skrive en bok, som vil forandre synet menneskene har på verden. Cleveland begynner å hjelpe frøkenen fra vannet, og sammen med sine leieboere beskytter de Story (Bryce Dallas Howard) mot vesenet som prøver å holde henne i vår verden.

Eventyr, ikke noe annet

Shayamalan og Giamatti har vktige roller i filmen
Både Shayamalan og Giamatti er viktige for "Lady In The Water".

Historien er fortalt gjennom Clevelands øyne og har noen gode narrative virkemidler. Blant annet er måten han presenterer oss for menneskene i bygningen veldig flott; Cleveland viser en birolle som skal til å flytte inn rundt i bygget, og forteller litt om hver enkelt. Få av personene blir blir bygget så godt opp som det nok var meningen at de skulle; persongalleriet er ganske enkelt og flatt, og karakterene har ikke andre egenskaper enn det som blir tildelt den. Dette passer veldig godt med eventyrformelen filmen på mange måter følger.

Som eventyr fungerer "Lady in the Water" ganske bra. Her er en profeti som skal oppfylles, monster som står i veien, og problemer som skal løses. Helten får også hjelp av leieboerne som blir hans hjelpere. Historien fungerer ikke om du ser på den med logiske øyne, at noen skal tro på alt dette sprøytet som blir servert. At noen skal gå med på å hjelpe en jente fra en annen verden fra gressmonster for å bli hentet av en ørn som bringer henne tilbake til ”den blå verdenen” henger ikke på greip. Men med eventyr i bakhodet er ikke filmen så verst. Man må dog vite hva man går til.

Flate karakterer

Cleveland trøster den bortkomne Story
Cleveland trøster den bortkomne Story.

Paul Giamatti fungerer veldig godt som hovedperson. Han spiller også denne gangen, som i sine tidligere filmer "Sideways" og "American Splendor", en antihelt, men blir allikevel den mest fremtredende heltefiguren. Resten av rollegalleriet er ganske tynt, med unntak av regissøren M. Night Shamyalans rolle som forfatteren som Story skal inspirere, han gjør litt mer ut av seg.

Det er del dødpunkter i "Lady from the Water", der handlingen går litt i stå, og om man ikke blir frustrert, så blir man nok lei. M. Night Shayamalan har et eget tempo å fortelle historier på, det går ganske sakte før han kommer til det han vil si, og dette gjør han i denne filmen og.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen