Lady Gaga topper Spotify
Teknofil

Lady Gaga topper Spotify

Musikktjenesten Spotify har etter hvert mange brukere, og musikksmaken er her, som hos verdens befolkning generelt, meget bred. Men hva hører egentlig Spotify-brukere på?

For å få tilgang til tjenesten Spotify trenger du enten invitasjon eller du kan abonnere for 99 kroner i måneden via spotify.com.

Stadig større arkiv
Musikktjenesten Spotify rundet for ikke lenge siden en million brukere. Hvor mange av disse som befinner seg i Norge kjenner vi ikke til, men det er utvilsomt mange som her i landet daglig går inn i tjenesten. Tjenesten har samtidig stadig oppdatert sitt bibliotek. Bare denne uken fikk tjenesten inn 10.500 nye sanger. Med andre ord er det etter hvert et enormt bibliotek av sanger du kan velge mellom. Men folk har en tendens til å høre på mye av den samme musikken og det gjelder også for Spotify. Her i Norge er dette de ti artistene og sangene som blir hørt mest akkurat nå (lenker åpnes som sanger i Spotify):

Topp ti sanger på Spotify:
1. Lady Gaga - Poker Face

2. Guru Josh Project - Infinity 2008 (Klaas remix)

3. The Killers - Human

4. Katy Perry - Hot N cold

5. Coldplay - Viva la vida

6. 50 Cent - Crack a bottle

7. Flo Rida - Right Round

8. Alexander Rybak - Fairytale

9. Beyoncé - Halo

10. T.I. - Live Your Life

Sammenlignet med VG lista kan vi se at Spotify-brukere har mye av den samme musikksmaken som de som velger å kjøpe musikken sin i butikk. På VGs liste finner vi også Lady Gaga, Katy Perry, Flo Rida, Beyoncé og Alexander Rybak. Men her ligger Rybak på topp mens Lady Gaga må nøye seg med en fjerde plass. Hos VG finner vi derimot hverken T.I., 50 Cent, Coldplay, The Killers eller Guru Josh Project på topp ti-listen. Det er tydelig at noen sanger lever lengre på topplistene hos Spotify i forhold til det de gjør i butikkene.

Norsk musikksmak lik resten av verden
Den norske topplisten på Sportify skiller seg noe fra den internasjonale topplisten, men ikke veldig mye. Også her ligger Lady Gaga på topp og foruten Alexander Rybak finner vi igjen de samme artistene her med noe annerledes plassering, det er tydelig at norsk musikksmak stemmer godt overens med den gjennomsnittlige musikksmaken i de landene Spotify har åpnet for.

Rybak er internasjonalt sett byttet ut med MGMT med sangen Kids som kommer inn på en tiende plass.

Mest spilte album
Spotify har også oversikt over hvilke album vi hører mest på i tjenesten. Denne listen har store likheter med singellisten, men noen forskjeller kan du likevel finne. Her er de albumene vi i Norge hører mest på via Spotify:

Topp ti mest spilte album hos Spotify:
1. Lady Gaga - The Fame

2. Lady Gaga - Poker Face

3. Coldplay - Viva la Vida or Death and all his friends

4. Karpe Diem - Fire Vegger

5. T.I. - Paper Trail

6. Guru Josh Project - Infinity 2008

7. Akon - Freedom

8. Beyoncé - I am... Sasha Fierce

9. Diverse Artister - Melodi Grand Prix 2009

10. Katy Perry - Hot N Cold

Denne listen skiller seg stort fra de offisielle norske albumlistene når det gjelder butikksalg. Ifølge VGs oversikt er det kun Melodi Grand Prix og Lady Gaga som opptrer på begge listene. Det skal da bemerkes at Big Bang som troner øverst på VGs albumliste, ikke engang ligger inne hos Spotify. Det gjør derimot alle de andre albumene som ligger blant topp ti her. Det er dermed tydelig at Spotify-brukere hører på andre album enn de kunder i Norge kjøper i butikk. Dette henger også selvfølgelig sammen med at salget av ny musikk ser noe annerledes ut enn det folk faktisk hører på.

Se selv
Om du har tilgang til Spotify kan du selv følge med på topplistene både i Norge, internasjonalt og for andre land som har tilgang til tjenesten, det vil si Sverige, Danmark, Finland, Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Nederland, Italia, Spania, Estonia og Polen.


For å komme inn i disse listene klikker du på "Home" som ligger øverst i menyen til venstre i Spotifys avspiller. Deretter klikker du fanen "Top lists". Her får du full oversikt for å utforske musikksmaken både i Norge og i andre land.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen