Lades av solen

Firmaet Sunpower Systems har utviklet soldrevne batterier som passer inn i mobiltelefoner, slik at man ikke lenger trenger å bekymre seg for at mobilen skal gå tom for strøm når man befinner seg utendørs.

I følge Sunpowers hjemmesider vil ikke telefoner med soldrevne batterier gå tom for strøm overhodet, forutsatt at man befinner seg i dagslys og at man ikke snakker i telefonen mer enn rundt 6 minutter i timen. I tillegg skal et batteri som er helt utladet visstnok kunne lades helt opp til 90 prosent i løpet av fem timer i solen når telefonen ikke er i bruk.

Det er hittil bare utviklet batterier for eldre telefoner, blant dem Motorola V60, Nokia 5110 og Nokia 3310. Hva Nokia sier om denne batteritypen er uvisst, men det kan tenkes at den finske giganten ikke har så altfor høye tanker om konseptet - eksploderende Nokia-modeller er tross alt ikke helt ukjent for de aller fleste, noe produsenten selv skylder på bruk av uoriginale batterier.

Man kan også lade batteriet på vanlig vis, slik at man ikke går uten strøm på telefonen på grunn av ruskevær.

Om konseptet fungerer i praksis vet vi ikke, men de som måtte ha lyst til å teste ut batteriene kan bestille disse fra Sunpowers hjemmesider.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen