Laderen for den kaffeglade turgåer
Teknofil
(Bilde: BioLite/Shutterstock 42477889/teknofil.no/montasje)

Laderen for den kaffeglade turgåer

Med KettleCharge får du det beste fra to verdener.

Nordmenn er blant verdens mest kaffeglade mennesker, noe som gjenspeiler seg i forbruket vårt. Samtidig er Norge et av de landene der smarttelefoner er mest utbredt. Sammenhengen mellom kaffe og lading av mobilen har, er likevel ikke helt åpenbar..

Nå melder CNET at noen har noen kommet på idéen om å lage en vannkoker med innebygget mobillader i håndtaket. Og kanskje er ikke KettleCharge like håpløs som den kan virke ved første øyekast, iallefall for turglade, kaffetørste nordmenn?

Se bildegalleri med alle bildene av KettleCharge i bunnen av saken!

Lader batteriet over åpen ild

Produsent BioLite er kjent for å lage «smarte» duppedingser som skal hjelpe deg i friluftslivet, og deres nyeste tilskudd er intet unntak. KettleCharge kan – i likhet med andre dingser fra produsenten – være nyttig å pakke i tursekken. Da kan du for eksempel lage deg skikkelig kopp kaffe på en fjelltopp. Samtidig skal altså denne dingsen fungere som et slags nødlader for mobiltelefonen eller GPS-en du kanskje har med deg.

Tom for strøm på mobilen? Null problem! Bare fyr opp bålet, så kommer strømmen.
Tom for strøm på mobilen? Null problem! Bare fyr opp bålet, så kommer strømmen.Foto: BioLite

I håndtaket på KettleCharge sitter det nemlig et batteri på 1250 mAh. Du kan også lade mobilen direkte fra håndtaket mens batteriet lades. Så hvordan lader du? Jo, ved å for eksempel koke kaffe over åpen ild!

Å kalle dette en kaffekoker er ikke direkte misvisende, men skal vi være mer presise er KettleCharger en vannkoker. Den kan koke opp stort sett alt som flyter og er lite nok til å komme gjennom åpningen på beholderen. Dermed er det ingenting som hindrer deg fra å koke for eksempel posesuppe, buljong, tevann eller kaffe rett i beholderen.

Håndtaket viser deg også hvor oppladet batteriet er. Batteriet er for øvrig på 10 watt og kobles til via USB.

Stiv pris

Kombinert med BioLites egen CampStove – som også kan brukes til å lade duppeditter med – skal KettleCharge visstnok være helt perfekt. Dessuten utnytter CampStove ved eller kvister til å fyre med, og du er dermed også en smule mer miljøvennlig enn du ellers ville vært.
Her ser du BioLites egen CampStove – som også kan brukes til å lade duppeditter med – sammen med KettleCharge. CampStove utnytter ved eller kvister til å fyre med.Foto: BioLite

KettleCharge kan kjøpes fra BioLites egne hjemmesider, og koster for tiden 149,95 dollar uten frakt og moms, noe som tilsvarer i underkant av 950 norske kroner. En billig primus og en separat nødlader kan altså være like greit, men da får du ikke ladet batteriet på bålet.

Beholderen lar deg for øvrig koke opp inntil 7 dl væske. Med håndtaket nede måler ikke KettleCharge mer enn 7,4 centimeter i høyden og 19 centimeter i diameter.

Demonstrasjonsvideoen av KettleCharge kan du for øvrig se her!

Ikke alle sekker er tursekker i tradisjonell forstand:
Dette er «tursekken» for dingse-nerder! »

(Kilde: CNET, BioLite)

Tom for strøm på mobilen? Null problem! Bare fyr opp bålet, så kommer strømmen. (Bilde: BioLite)
Er du blant de få som drasser med deg et nettbrett ut i skogen er det råd å få ladet dem også. (Bilde: BioLite)
Sett ovenifra er det tydelig at dette ikke bare er et vanlig håndtak. (Bilde: BioLite)
Noen vil nok mene at vannmengden du kan koke i KettleCharge er i minste laget – her får du bare tre små kopper varm drikke. (Bilde: BioLite)
KettleCharge er ikke spesielt komplisert i bruk. (Bilde: BioLite)
Kombinert med BioLites egen CampStove – som også kan brukes til å lade duppeditter med – skal KettleCharge visstnok være helt perfekt. Dessuten utnytter CampStove ved eller kvister til å fyre med, og du er dermed også en smule mer miljøvennlig enn du ellers ville vært. (Bilde: BioLite)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen