Lader seg selv og blir til bambus

I New York finner messen Greener Gadgets Design Competition sted i februar hvert år. Nå har designeren Jan van Breugel fra Nederland kommet opp med en svært miljøvennlig telefon som både lader seg selv og som det vokser bambusgress av når du er lei av telefonen og graver den ned.

Ekstremt miljøvennlig

Men den viktigste nyheten i Bamboo, er at telefonen lades når du åpner og lukker den. Når du vrir opp telefonen bruker du nemlig mye energi, som Nokia vil utnytte ved hjelp av en innebygget generator som lader batteriet. Produsenten ser for seg at tre minutter bruk av generatoren kan gi batteriet energi nok til en telefonsamtale.

For å være sikker på å være så energieffektiv som mulig, har Nokia utstyrt telefonen med en monokron skjerm som bruker minimalt med strøm.

Det skal nevnes at en mobiltelefon bruker minimalt med energi i forhold til eksempelvis oppvarming av vann og boliger, men det heter jo at alle monner drar.

Telefonen er laget av resirkulerbar bioplastikk, som kornsorter og bambus. Når du er ferdig med å bruke telefonen, kan slenge den i kompostbingen. Telefonen løser da ut bambusfrø som vil vokse ut som en gressart i kategorien bambus. Telefonen er helt nedbrytbar, slik at den ikke forsøpler over tid.

Vri opp skjermen

Bamboo-konseptetet er av typen der du vrir skjermen opp for å få frem tastaturet. Selve utseendet til Nokias nye konsept minner oss om to eldre mobiler fra produsenten, nemlig Nokia 6630 som hadde omtrent samme form som Bamboo sammenslått, og Nokia 2650 som så like mye ut som et damebind i åpen tilstand.

Telefonen er designet av den uavhengige designeren Jan van Breugel, og kommer derfor neppe til å bli produsert i noe større skala. Men det kan likevel tenkes at konseptet blir interessant for mobilprodusentene.

(Kilder: Mobilewhack)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen