Lader på 30 sekunder

På teknologimessen iEXPO, som foregår i Tokyo denne uken, viser NEC frem en helt ny type batterier for mobiltelefoner, bærbare PC-er og andre små duppeditter.

De nye batteriene er basert på en teknologi med navnet organic radical battery (ORB), som gjør det mulig å lage dem både tynnere og mer fleksible enn dagens batterier.

Batteriene som vises frem på iEXPO er ikke tykkere enn 0,3 mm, og kan bøyes og rulles sammen som man vil. Dette gjør at man kan bruke batteriene i både vanlige mobiltelefoner, elektronisk papir, VISA-kort og klær med innebygd teknologi.

ORB-batteriene har imidlertid flere fordeler enn fleksibilitet og beskjedne størrelser. Blant annet tar det ikke mer enn 30 sekunder å lade dem helt opp når de er tom for strøm.

Miljøvennlige batterier
I tillegg er batteriene langt mer miljøvennlige enn dagens batterier. ORB-batterier er nemlig laget hovedsaklig av organisk plast, og inneholder ikke skadelige tungmetaller som for eksempel kadmium og kvikksølv.

NEC arbeider nå med å forbedre ytelsen til batteriene, som visstnok ikke er helt på nivå med vanlige batterier. Produsenten har ikke oppgitt noe tidspunkt for en kommersiell lansering.

(Kilder: 999 Today, The Inquirer, Forbes, NEC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen