Lader i AA-format

Det enkle er ofte det beste
Vi har sett ladere som drives av solen, vi har sett ladere som drives ved å sveive et håndtak, og vi har til og med sett ladere som genererer strøm fra skosåler. Firmaet Charge 2 Go har nå kommet opp med et nytt produkt, som antakelig er mer effektivt enn alle de ovennevnte oppfinnelsene, samtidig som det må være det desidert enkleste konseptet til nå.

Charge 2 Go har enkelt og greit laget en liten innretning, som utnytter energien i et vanlig AA-batteri for å lade mobiltelefonen din. På denne måten vil man alltid kunne ha med seg en ekstra energikilde, uten å måtte sveive, tråkke eller befinne seg i et solfyllt område.

Det eneste man trenger å gjøre, er å plassere et batteri i hylsteret og plugge ledningen inn i mobiltelefonen, så har man strøm. Det er heller ingen form for ventetid før man kan bruke telefonen videre. Om batteriet begynner å pipe midt i en samtale, er det altså ingen grunn til bekymring.

Kompatibel med det meste
Når man kjøper enheten får man velge mellom et utvalg forskjellige ledninger, alt etter hvilket mobilmerke man har. Per i dag leveres det ledninger med plugger for Nokia, Samsung, Siemens, LG, Motorola og Sony-Ericsson. Kompatibiliteten er det dermed ikke noe å si på.

Ledningene er i tillegg avtagbare, slik at det ikke er noe i veien for å kjøpe flere eksemplarer med forskjellige plugger. Kanskje noe for den som har mer enn èn mobiltelefon?

En annen klar fordel med oppfinnelsen fra Charge 2 Go er størrelsen. Den beskjedne kapselen er nemlig ikke stort større enn en vanlig leppestift, noe som gjør det til en smal sak å snike med seg litt ekstra batterilevetid. Den lille godsaken passer fint ned i både bukselommer og håndvesker.

Imponerende ytelse
Ytelsen er heller ikke lite imponerende, hvis man skal stole på produsentens opplysninger. - I følge Charge 2 Go skal man nemlig kunne få opp til tre timers ekstra taletid fra et enkelt AA-batteri. Dette høres nesten for godt ut til å være sant, så vi stiller oss en smule skeptiske til disse opplysningene. I det minste til det dukker opp en test av produktet, eller til vi får prøvd det selv.

Det skal til slutt nevnes at Charge 2 Go mottok prisen for å være blant de beste oppfinnelsene som ble vist på CES-messen for et par uker siden.

Oppfinnelsen selges på produsentens hjemmesider. Prisen er på $19.99, som tilsvarer knappe 120 kroner. Inkludert i prisen er også en ledning for å koble enheten til et valgfritt mobilmerke, samt et AA-batteri. Vil man ha flere uttak kan man bestille disse for $2.99, som tilsvarer i underkant av 20 kroner. Det koster altså ikke skjorta å anskaffe seg en ekstra energikilde.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen