Med Targus' nye strømforsyning kan du lade både mobilen og PC-en på én gang.
Test
Med Targus' nye strømforsyning kan du lade både mobilen og PC-en på én gang. (Bilde: Illustrasjon)

Lader både mobilen og PC-en

Alt dette følger med i pakken. (Foto: Einar Eriksen)
Alt dette følger med i pakken. (Foto: Einar Eriksen)
Det finnes en haug med plugger til laderen.
Det finnes en haug med plugger til laderen.

Targus har laget en strømforsyning som lader både den bærbare PC-en, så vel som en hel haug av bærbar elektronikk som for eksempel mp3-spilleren og mobilen din. Alt i én og samme enhet. Vi har testet strømforsyningen.

Med i pakken får du en hel haug av ledninger, koblinger og duppeditter. Faktisk hele 16 forskjellige deler som lar deg lade en hvilken som helst bærbar PC, fra stikkontakten og sigarettenneren så vel som britiske strømuttak. Dette gir stor valgfrihet.

Det er en også en fordel at du kan bruke strømforsyningen på flere forskjellige PC-er, og sannsynligvis også når du kjøper en ny PC.

I tillegg følger det med en omformer som gjør at du kan lade mobilen din rett fra strømforsyningen. Denne transformerer spenningen ned til det nivået mp3-spilleren og mobilen din krever. For å lade mindre elektronisk utstyr trenger du imidlertid ekstra endestykker som passer den respektive enheten du skal lade. Disse må du kjøpe i tillegg.

Når du har koblet alt til riktig, og kjøpt de rette endepluggene, gjør strømforsyningen det den skal. Den lader både vanlige bærbare PC-er, så vel som mobiltelefonen og mp3-spilleren.

Kaotisk

Selve transformatoren er ikke altfor stor.
Selve transformatoren er ikke altfor stor.

Forvirret? Det skjønner vi godt. Det hele er et rent lednings- og plugger-kaos. Noe upraktisk kan strømforsyningen også sies å være.

Selve strømforsyningen til PC-en er grei nok, og utgjør ikke noe mer ledningskaos enn andre strømforsyninger.

Selve transformatoren er heller ikke noe større enn vanlige strømforsyninger, og den kan levere opptil 70 W – noe som er nok til de fleste bærbare PC-er. Har du en bærbar PC med 17" stor skjerm kan det tenkes du trenger en større strømforsyning.

Endepluggen er imidlertid litt mer klumpete enn de som vanligvis følger med bærbare PC-er, noe som er litt upraktisk.

Strømforsyningen passer de aller fleste PC-er som bruker vanlige standarder, siden det følger med strømplugger i ni forskjellige størrelser. Siden Apple ikke følger disse standardene kan du imidlertid ikke lade Mac-en din med Targus' strømforsyning.

Denne
Denne "pinnen" henger fast på mobilen din.

Litt klumpete

I ledningen som går ut fra transformatoren, kan du stikke inn en ekstra ledning som lader småelektronikk. I enden av ledningen sitter transformatoren som gir den rette spenningen til mobilen din, og utenpå denne setter du inn pluggen som passer inn i telefonen. Dette er en veldig klumpete løsning.

Det hele gjør nemlig at mobilen din får en lang pinne stikkende ut av seg, og denne gjør det svært vanskelig å snakke i telefonen mens den lader.

I tillegg tar mobilladeren nesten like mye plass som en vanlig lader du kobler rett i stikkontakten. Vi mener det er mye enklere å ta med seg en USB-kabel for å lade med, noe mange telefoner støtter. Denne kabelen følger også ofte med i mobilens salgspakke.

Finnes enklere løsninger

Den største fordelen med Targus' strømforsyning er at du kan lade en rekke forskjellige mobiler, mp3-spillere og bærbare PC-er fra både stikkontakten i veggen hjemme og bilens sigarettenner. Har du ikke behov for dette, har du ikke behov for denne strømforsyningen.

Alt i alt virker Targus' nye strømforsyning som en ganske upraktisk løsning. En langt enklere løsning, er å bruke en USB-kabel som går rett fra PC-ens USB-port til mobilen, dersom mobilen din støtter dette. Og løsningen med å bare lade mobilen rett i stikkontakten på vanlig måte er jo heller ikke så dum?

Targus 70W AC/DC Kombinert 220V/12V

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen