Lad telefonen på sprit

Den japanske telegiganten NTT Docomo presenterte i dag en mobillader som går på brenselceller. Laderen, som for øyeblikket bare er en prototype, kan lade telefonen uten tilgang på strøm, og kan dermed gjøre tilværelsen mye lettere for de av oss som er mye på farten.

Enheten kommer som følge av at det stilles stadig tyngre krav til mobilbatterier, og man må av den grunn finne løsninger som kan forlenge batterilevetiden. Man har i flere år gjort forsøk på å benytte brenselceller i telefonen istedenfor batteri, men Docomo har tatt en snarvei og plassert brenselcellen utenfor telefonen.

Brenselcellen er svært billig og miljøvennlig sammenlignet med dagens batterier. Alt en brenselcelle trenger er metanol og hydrogen, som filtreres ut av luften. Resultatet blir en reaksjon som skaper energi, og det eneste avfallet fra prosessen er vann. Derfor vil nok brenselceller erstatte dagens batterier så snart teknologien er moden nok.

NTT Docomo forventer å kunne sette laderen i masseproduksjon når deres nye 3G FOMA-modeller kommer på markedet. Laderen skal da kunne kjøpes som ekstrautstyr. Prisen er ukjent på det nåværende tidspunkt.

Om en lignende lader vil komme på markedet her i Norge, avhenger i stor grad på om de store mobilprodusentene viser vilje til å produsere slike enheter. Det har verken Nokia, Sony Ericsson eller Siemens til nå. Kanskje vil Docomos siste nyvinning få dem ut av tenkeboksen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen