Lad opp huset med el-bilen

Foto: Tom Raftery

Lad opp huset med el-bilen

I tilfelle strømbrudd.

Tenk deg at strømmen går i huset, og sårt tiltrengte ting som TV, datamaskin og kjøkkenapparater er ute av drift. Dette scenariet har Nissan tenkt til å gjøre noe med, og de har annonsert et system som lar deres el-bil Leaf bidra med strøm til huset ved slike hendelser.

Systemet kobler bilens batterier til husets strømdistribusjon gjennom en egen kontrollenhet. Dette forutsetter selvsagt at el-bilen faktisk har strøm igjen på sitt eget batteri.

To dagers forsyning

Batterisystemet til Nissan Leaf har en kapasitet på 24 kWh, noe som skal være nok til å forsyne et ordinært hjem i to dager, ifølge Hideaki Watanabe, visepresident i Nissan.

Viktige elektriske enheter som TV-er, luftkjøling, kjøleskap og mikrobølgeovner skal kunne kjøre samtidig på backup-systemet til Nissan Leaf uten problemer.

Også solceller

Systemet kan også bli brukt til å lade opp el-bilen og skal også kunne bli koblet til solcellepaneler for miljøvennlig drift under strømbrudd. Nissan promoterer systemet spesifikt for nødstilfeller som strømbrudd, men om dette blir spesielt nødvendig i Norge er ennå tvilsomt.

Nissan skal kommersialisere det nye systemet i løpet av dette regnskapsåret, men først skal de utføre flere tester i samarbeid med japanske bygningsentrepenører og produsenter av utstyr for strømkontroll.

Prisnivået på systemet har ennå ikke blitt bestemt.

(Kilde: Nikkei)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen