Lad mobilen på halve tiden

Med stadig mer avansert innmat på nye mobiler, kombinert med hyppigere bruk, har batterilevetiden på mobiler fått lide. Det er ikke lenger uvanlig å måtte lade mobilen et par ganger om dagen. Det samme gjelder for øvrig nettbrett.

Batterier med større kapasitet er selvsagt det vi ønsker oss aller mest, men en dobbelt så kjapp lader som det vi har i dag er heller ikke å fornekte. Det har selskapet ST-Ericsson nå utviklet.

Dobbel styrke
I en standard mobil- eller nettbrett-lader lades det på maksimalt 1,5A, men i ST-Ericssons PM2300-lader er maksgrensen økt til det dobbelte, 3A. De første nettbrettene som tar i bruk denne typen lader vil ifølge produsenten komme på markedet allerede i år.

- Vi lager enklere, grønnere, raskere, kort sagt mer innovative måter å lade opp smarttelefoner, nettbrett og andre mobile enheter på. Folk kan lade batteriene kjappere og dermed få en bedre mobilopplevelse, sier Patrick Dureault i ST-Ericsson i en pressemelding.

- For ST-Ericsson er dette bare begynnelsen, ettersom PM2300 vil etterfølges av flere og flere produkter med energibesparende løsninger i 2011, legger han til.

ST-Ericsson er en av verdens største leverandører av ladere til mobile enheter, så det er sannsynlig at vi vil se denne løsningen sammen med mobiltelefoner fra kjente produsenter i tiden som kommer.

Selskapet jobber for øvrig også med å utvikle løsninger som går på solenergi, trådløs lading og lading via bevegelse (for eksempel på sykkel eller til fots).

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen