Lad mobilen mens du sykler

Lad mobilen mens du sykler

På store messer for forbrukerelektronikk, som CES i Las Vegas, er det en haug med forutsigbare produktlanseringer og gjestpende nyheter.

Selv om lanseringen av Apples iPhone langt fra er noe å gjespe over, kom det ikke akkurat som noe sjokk for noen. Mer overrasket ble nok journalistene på Motorolas pressekonferanse.

Rullende teknikk

Mens alle kommer med mer avansert teknikk enn de andre, kom Motorolas sjef Ed Zander trillende inn til en fullspekket pressekonferanse på en knallgul tråsykkel.

Akkompagnert av Queens ”Bicycle Race”, lanserte han Motorolas egenproduserte ladesykkel.
- Dette var noe vi ikke akkurat hadde forventet oss, skriver Engadgets Darren Murph.

Stort behov i Kina
Sykkelen er myntet mot land der strøm er mangelvare, det vil si for en hel del land i den tredje verden. Det er altså muskelkraften og pedalbevegelsene som skal generere nok strøm til å lade opp en mobiltelefon.

Dette virker kanskje helt unyttig i den vestlige verden, men det er verdt å merke seg at mer enn 500 millioner kinesere er avhengig av sykkel som sitt daglige transportmiddel.

Mange mobileiere

Den som har reist rundt på landsbygda i Afrika, vil også ha støtt på det paradoks at folk har mobiltelefon selv om de ikke eier nåla i veggen. De kan dessuten reise mange timer for å få tak i strøm til å lade opp mobilen sin.

Den som får kloa i en slik sykkel på de strømløse landbygdene, vil nok være sikret en trygg inntekt som kombinert sjåfør og mobillader.

Det er foreløpig lite info om pris og spesifikasjoner på det tohjulte vidundreret, men det er også lite som tyder på at sykkelen vil finne veien til Norge med det første.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen