Praktisk, men kanskje ikke spesielt stilig? (Bilde: Iowa State University)

Lad mobilen med slipset

Det er sjelden grenser for hva motebransjen finner på. Tar du en titt innom et hvilket som helst motestevne løper folk rundt i alt fra kjoler laget av fiskegarn til solhatter med inspirasjon av lampeskjermer. I dingseverdenen er ikke situasjonen stort bedre, der du kan få USB-grener formet som Darth Vader og mobilhodesett likt et gammelt telefonrør.

Men hva skjer når disse to verdenene møtes?

Måtte være fleksibelt nok

Svaret kan være dette slipset laget av solceller. Forskere ved Iowa State University ville finne ut hvordan man kunne gjøre teknologi mulig å bruke i klær, og kom opp med dette forslaget. Utfordringen var å få solcellene til å sitte på tøystoffet og gjøre slipset fleksibelt nok.

Den ene utfordringen forskerne ikke klarte å løse var hvordan man skulle kunne knyte slipsknuter med stoffet. Løsningen ble en fast ferdigknute.

Spørsmålet mange nok stiller seg er hva i all verden hensikten er med et lite minikraftverk hengende rundt halsen. Forskerne ved Iowa State University ser for seg at du skal ha mobilen hengende i en liten pose bak på slipset for så at denne kan lades kontinuerlig.

Utfordrer propellcapsen

Om slipset noengang blir satt i masseproduksjon vet vi ihvertfall at vi har en ny humørspreder tilgjengelig, på linje med propellcapsen og skjelettkostymet.

(Kilde: Iowa State University, Engadget Mobile)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen