Lad mobilen med ryggsekken

Nyhetsbyrået Reuters melder i dag om en nyutviklet ryggsekk – spesialdesignet for å gjøre skrittene dine om til energi. Denne gjør det mulig å lade mobilen mens du går!

For hvert skritt du tar, beveger hoftene seg opp og ned mellom fem og syv centimeter. Sekken du har på ryggen følger denne vertikale bevegelsen, og ved hjelp av en enkel generator gjør den om denne mekaniske bevegelsen til energi.

Så jo raskere du går – dess raskere lades mobilen!

I pressemeldingen heter det at en spasertur med denne ryggsekken, med rundt 38 kilo bagasje i tillegg, produserer energi tilsvarende syv watt. Nå er riktignok ikke lengden på spaserturen definert, men med tanke på at produktet i første omgang er tiltenkt amerikanere, velger vi å tro at den ikke er spesielt lang.

Med syv watt kan du i tillegg til å lade opp mobilen, også gi nok strøm til å holde en MP3-spiller, en håndholdt pc og eventuelt et satelittnavigasjonssystem gående.

Men er du av typen som liker å dra med deg halve hjemmekontoret ut i marka – er det muligens en like god idé å holde seg hjemme.

Husk ekstra nistepakke

Forskerne bak denne spesielle ryggsekken hevder at all denne ekstra energien kommer nesten gratis. Det eneste du trenger å huske på er å ha med en liten ekstra nistepakke. Vekten av denne maten er uansett langt mindre enn ved å ha med flere batterier.

- Pund for pund, inneholder mat om lag hundre ganger mer energi enn batterier, sier en av oppfinnerne, Lawrence Rome, til Reuters.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen