Tidenes dyreste mobillader?
Teknofil

Tidenes dyreste mobillader?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det engelske teleselskapet Vodafone slår til med en ny kampanje der Londons karakteristiske svarte drosjer blir utstyrt med ladere for mobiltelefoner. Samtidig får Vodafone-kunder også muligheten til å betale for drosjeturen ved hjelp av sin smarttelefon.

Mer enn 500 drosjer blir tilgjengelig med mobilladere, noe man kan trenge hvis batteriet er i ferd med å dø ut og man ønsker å foreta en betaling via telefonen.

Belaster telefonregningen

Betalingssystemet foregår slik at kunden kan sende drosjens bilnummer som tekstmelding til en spesifikk kode, for deretter å bli belastet for turen på neste telefonregning. Dette gjelder bare for Vodafone-kunder, og det gjenstår å se om andre operatører kaster seg på bølgen.

Vodafones nye betalingssystem illustrerer den økende sammensmeltningen av teknologiske tjenester og tendensen innen handel og kommunikasjon som ser ut til å bevege seg stadig mer mot å gjøre hva man ønsker når man måtte ønske det.

Å betale en drosjetur med mobilen på denne måten er muligens ikke den aller mest elegante eller lettvinne løsningen som finnes, men vi følger uansett spent med på utviklingen der betalingstjenester og tradisjonelle bankkortfunksjoner blir integrert med mobiltelefoni i stadig større grad.

(Kilder: Engadget, The Guardian, Übergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen