Lad mobilen en gang i måneden

Lad mobilen en gang i måneden

Philips har sett seg leie på mobiltelefoner som må lades stup i et dag, og har nå utviklet en hel ny serie mobiltelefoner med ekstrem batterikapasitet. Ifølge www.tech2.com kan telefonen være skrudd på i 40 dager før den trenger lading.

Det er selvsagt standbytiden nettstedet har oppgitt. Tar du i bruk telefonen må du nok lade den før måneden er omme. Taletiden på modellen Xenuim 9@9 er oppgitt til 10 timer, og dermed kan du også snakke en god del før mobilen går tom for strøm.

Enkle modeller
En av grunnene til at Philips har klart å få en så lang batteritid på Xenium 9@9, er trolig at telefonene er ganske enkle. Xenium 9@9 kan ikke brukes i USA og har bare 2 MB minne. Skjermen på 128x128 punkter er mindre og har dårligere fargeskarphet enn mange andre av dagens mobilskjermer - 10 timers taletid og 40 dagers standby er med andre ord stort sett det eneste den har å skryte av.

Modellen over har fått navnet Xenium 9@9d og er litt bedre utstyrt enn lillebror. Med et 1,3 megapikslerskamera, Bluetooth, Java, en noe større skjerm og 18 MB internminne er den en tanke mer spennende, men også et hakk dårligere på batteritid. Xenium 9@9d skal ha en taletid på 8,5 timer og en måneds standbytid.

Toppmodellen er heller ikke blant de mest spennende telefonene vi har hørt om i det siste, men litt ekstra har den å skilte med. Xenium 9@9t har 8,5 timers taletid og rundt 35 dagers standbytid. I tillegg til mange av de samme funksjonene som 9@9d har den en trykkfølsom skjerm med styluspenn og plass for minnekort av typen miniSD. Dessverre mangler den både Bluetooth og IrDA.

Vi er ikke voldsomt imponerte over Xenium 9@9-serien til Philips og tror selskapet med fordel kunne vært enda noen år tidligere ute for å gjøre suksess med batteribombene. Er du på jakt etter en enkel telefon med lang batteritid, kan de allikevel være verdt en titt.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen