Lad LG med Samsung

For mange av oss er det å skifte telefonprodusent et stort skritt å ta. Kanskje har du investert i billader, veggladere, håndfri og datakabel til Nokia-telefonen din. Skal du skifte til for eksempel Siemens, må du kjøpe alt dette ekstrautstyret på nytt, siden det ikke kan brukes på din nye telefon.

Dette har de sør-koreanske mobiloperatørene nå bestemt seg for å ta tak i. Nå skal alt ekstrautsyr til mobiltelefoner som selges i landet standardiseres. De tre operatørene SK Telecom, KTF og LG Telecom har skrevet under på en avtale som skal sikre at kundene skal kunne skifte mobiltelefon og operatør uten å hive den gamle laderen på dynga.

Dermed trenger ikke sør-koreanere å skifte ut ekstrautstyret når de i fremtiden skifter telefon. Dette åpner for standardisering av programvare som kan synkronisere alle telefoner, slik at du kan bruke det samme programmet på både Samsung- og LG-telefoner. I dag må du gjerne ha et program fra hver produsent som lar deg synkronisere kontakter og kalender opp mot en database som for eksempel Microsoft Outlook.

Dette virker som en utopi for oss her i Europa - og det kan det vise seg å fortsatt være. I Sør-Korea har nemlig operatørene stor makt over mobilprodusentene siden nettverket fungerer anderledes enn hos oss. CDMA-nettverket legger nemlig ikke opp til bruk av SIM-kort, så operatørene kan selv bestemme hvilke telefoner de vil selge. Hvis produsenten ikke leverer produktet operatørene vil ha, får de heller ikke solgt telefonen.

I Europa og andre steder GSM-nettet er dominerende, er det du som bestemmer hvilken telefon du vil ha, helt uavhengig av hva Telenor eller Netcom måtte mene. Derfor må vi nok se lenge etter en avtale mellom Nokia, Sony Ericsson og Siemens om å bruke en felles standard for tilkoblinger. Det er heller ikke trolig at Samsung og LG vil komme med felles bunnplugg her hjemme med det første.

(Kilder: Engadget, Phonescoop, Teardown)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen