Lad èn gang årlig


Snart overflødig?

Batterier er som kjent en av de aller største flaskehalsene for å lage mobiltelefoner med enda mer funksjoner og mer avansert teknologi i dag. Dette er årsaken til at det over hele verden forskes på alternative energikilder, samtidig som man prøver å utvikle mer strømsparende komponenter til elektronisk utstyr.

University of Alberta i Canada er altså bare en av mange forskjellige steder i verden hvor utnytting av energi er satt i skarp fokus. Det er imidlertid ikke alle som kan skilte med de samme forskningsresultatene som Vincent Gaudet og Christian Schlege.

De to forskerne jobber sammen med to studenter med å utvikle en ny brikke, som ikke skal kreve mer enn en hundredel av det som er normalt i dagens mobiltelefoner. Hvis denne teknologien blir implementert i fremtidens mobiltelefoner, vil disse ikke trenge lading mer enn èn eneste gang årlig.

Det bør understrekes at det ikke finnes noen fungerende prototype som bruker teknologien, samtidig som det absolutt ikke er første gang vi hører om nye og revolusjonerende forsøk på energifronten - det er altså ingen grunn til å glise bredt og kaste laderen på sjøen helt enda.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen