Lad opp iPhonen med pusten din

Teknofil Lad opp iPhonen med pusten din

Lad opp iPhonen med pusten din

AIRE-masken forvandler åndedrett til strøm.

Ideen om såkalt grønn eller fornybar energi som skal erstatte olje, kull og atomkraft har blomstret de siste årene, og vi ser stadig nye forsøk innen solenergi, vindkraft og vannkraft.

Dette er hovedsakelig teknologier for stor skala – det vil si for hele nabolag eller byer. Men hva med de små gledene i livet, som for eksempel små portable enheter som iPhonen din? Hva er valgmulighetene her?

Bittesmå vindturbiner

Det er her designer João Lammoglia stepper inn med sin AIRE-maske. Den er et konsept som tar i bruk energien fra pusten din, og konverterer den til elektrisitet ved hjelp av bittesmå vindturbiner.

Alternativene til denne "vindkraften" er tradisjonelle batterier eller et solcellepanel på telefonen, men konseptet til Lammoglia er hakket mer unikt og spennende.

AIRE ser ut til å være enkel i bruk. Alt du trenger å gjøre er å koble masken til en iOS-enhet som iPhone eller iPod Touch, og deretter puste som vanlig. Dette skal være tilstrekkelig for å drifte duppedingsen din.

Når eller om AIRE blir et produkt du får kjøpt i butikken gjenstår se, og inntil videre er den bare på et tidlig stadium i utviklingen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen