LaCie lagrer én terabyte på disk

Selskapets nye eksterne "harddisk" har fått det passende navnet "LaCie Bigger Disk", og bryter en stor grense: Inntil nå har lagringskapasiteter i terabyte-klassen vært forbeholdt store forretningsservere, renderfarmer, TV-kanaler og videoprodusenter. En terabyte er for eksempel nok til å lagre ni måneders sammenhengende MP3-filer, én måned med MPEG4-video, eller 3 dagers ukomprimert DV-film.

Den eksterne disken kommer i 5 1/4"-format og består riktignok ikke av én enkelt terabyte-disk - kabinettet inneholder flere disker, men antall og kapasitet på disse er foreløpig ukjent. Det for mange velkjente d2-kabinettet er laget av aluminium og ZAMAC, en metallegering som er spesielt egnet til å lede varme. Selve d2-kabinettet fungerer dermed som en eneste stor kjøleribbe.

LaCie oppgir at disken(e) har en hastighet på 7200 omdreininger i minuttet, søketid på 10 ms og 8 MB hurtigbuffer. I tillegg har den eksterne løsningen fått med seg hele tre grensesnitt: USB 2.0, FireWire, og FireWire 800 - en standard som foreløpig bare støttes på nyere Apple-maskiner.

LaCie Bigger Disk koster 1199 dollar, og blir lagt ut for salg gjennom LaCie sin hjemmeside i februar.

Den største kommersielt tilgjengelige "separate" harddisken er per dags dato Maxtor MaXLine II 300 GB.

(Kilder: X-bit labs, LaCie)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen