(Bilde: Mars One)

Laber interesse for Mars-koloni

Det er visst ikke så mange som ønsker en énveisbillett til vår naboplanet.

Selv om veldig mange mennesker har søkt om å få være med på å kolonisere Mars gjennom det reality-TV-finansierte prosjektet Mars One, har forventningene blitt langt fra innfridd for arrangørene.

Folkene bak Mars One forventet nemlig å få inn én million søknader. I stedet har de fått inn 165 000. Det koster penger å sende inn søknad, og nettopp dette skulle være en vesentlig del av finansieringen av prosjektets startfase. Nå har Mars One gått glipp av flere millioner dollar, og dermed kan det bli vanskelig å gjennomføre planene.

165 000 folk er likevel mange nok å ta av hvis Mars One vil gjennomføre en TV-sendt konkurranse om å velge ut de heldige astronautene med énveisbillett til Mars, så alt håp er ikke ute ennå.

Ambisiøs plan

Ett lag på fire personer skal til slutt bli valgt ut til å reise til Mars, og landingen skal foregå april 2023. Deler av finansieringen skal stamme fra blant annet en reality-TV-sending, som skal dokumentere hele opplegget.

De første kolonistene vil ha ansvar for å bygge opp den første bosettingen på Mars, og etter to år vil ytterligere fire personer lande og hjelpe dem med arbeidet. Slik vil det fortsette og etter hvert skal det bli et selvdrevet samfunn.

Du kan lese mer på Mars Ones nettsider, hvor de går gjennom alt fra finansiering til langsiktige planer for prosjektet.

Søknadsfristen er 31. august, så du har fremdeles litt tid på deg hvis du vil være med.

Lær mer om prosjektet:
Stilling ledig: Marsboer »

(Kilde: DVICE)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen