Låste bærbare er fortsatt enkle å stjele

Salget av låser og alarmer fra selskaper som f.eks. Kensington og Targus har skutt i været det siste året. Stadig flere skaffer seg bærbare PCer og behovet for å sikre maskinen mot tyveri øker også. Marc Tobias som er ekspert på låser og låsesystemer slakter dagens låsesystemer til bærbare. Han mener at forbrukere kjøper falsk trygghet når de låser maskinen sin med en lås fra Kensington eller Targus. Han har skrevet en lengre artikkel som påpeker svakheten til dagens låser til bærbare PCer på sikkerhetssiden Security.org. I dokumentet går det også frem at det er ikke de store greiene man trenger for å knekke koden på låser. Materialer som man trenger varierer alt fra et stykke papir til plastikk kredittkort.

For å demonstrere hvor enkelt det er å stjele bærbare PC som er låst, demonstrerte han et innbrudd for noen reportere skriver avisen Detroit Free Press. Testmaskinen til Tobias var låst med en Targus Defcon CL kodelås som koster ca. $35. Marc Tobias brukte ca. ett minutt på å få opp låsen. Det eneste han trengte var et stykke papir for å finne koden på låsen.

Compucage som er en større produsent av sikkerhetsprodukter til bærbare PCer sier at de finner funnene til Tobias som interessante og de ser på saken.

Andy Lax, som er en PR-konsulent oppfordrer folk å bruke låsene selv om sikkerheten er dårlig. Han mener at låsene vil skremme vekk uproffe tyver. Lax sier også at han er skuffet over sikkerheten til låsene og er samtidig overrasket over funnet til Tobias. Men Andy Lax har jo rett i en ting når han sier; ”Hva forventer du av en lås til $35?”.

Hvis du er interessert i å lese mer om dette emnet, se vår "Sikkerhet og forsikring" guide her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen