Låser opp telefonen

I dag lanserte nettstedet mumien.se en norsk versjon av nettbutikken sin, der man betaler for å få fjernet den etterhvert så omtalte operatørsperren som finnes på de aller fleste mobiltelefonene på markedet i dag.

Nettstedet reklamerer med at de på få minutter kan skaffe opplåsningskoder til Nokia, Motorola, Siemens og Panasonics telefoner. Alt man trenger å gjøre er å sende en mail med IMEI-nummeret til telefonen. Etter kort tid mottar man en såkalt master-kode, som tastes inn på telefonen for å fjerne operatørsperren, slik at man etterpå kan bruke et hvilket som helst SIM-kort.

Det er også mulig å låse opp telefoner fra Sony Ericsson, Sharp og Siemens, men man må da sende telefonen inn til mumien.se sitt service-senter, som nylig ble åpnet i Norge. Mumien.se skal først og fremst satse på svenske og norske mobilbrukere, men starter om kort tid også opp i Italia.

Så gjenstår det bare å se om mumien.se greier å unngå like sterke reaksjoner som når unlock.no, som også driver med opplåsning av operatørlåser, i fjor fikk Telenor til å se rødt. Prisene for å låse opp telefoner ligger på mellom 180 og 270 kroner, alt etter hvilken modell som skal åpnes.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen