Låser opp de fleste

Svært mange av mobiltelefonene som selges i dag selges med bindingstid, som regel 12 måneder.

Disse mobiltelefonene er som regel veldig billige, og vi ser fra tid til annen kampanjer som lokker med mobiltelefoner til 1 krone per stykk.

De fleste mobiltelefoner som selges i butikker, også de uten abonnement, er låst til en bestemt operatør. Det vil si at du ikke kan bruke SIM-kort fra andre operatører.

De abonnentene som følger med slike kanpanjetelefoner er imidlertid ikke alltid de mest prisgunstige for kunden sin del. Av den grunn er det mange som ønsker å fjerne operatørlåsen på telefonen, slik at et annet SIM-kort og abonnement kan benyttes.

Talking Cellphone Unlocker er det siste innen hjelpemidler som skal fjerne operatørlåsen. Mens forskjellige nettsteder tilbyr denne tjenesten mot betaling, er Talking Cellphone Unlocker et produkt i gjør det selv-klassen.

30 skunder
Det eneste du behøver å gjøre er å koble mobiltelefonen til apparatet med en adapter og deretter trykke på en knapp. Hele operasjonen skal ta 30 sekunder.

Enheten er laget av DataOne Team, og skal støtte de aller fleste mobiltelefonene vi finner på markedet i dag

Talking Cellphone Unlocker koster £99, eller ca. 1135 kroner pluss frakt.

Hvis du ikke er lysten på å fjerne operatørlåsen selv, kan du benytte deg av de nevnte nettsidene som tilbyr å gjøre det for deg. To norske eksempler er Unlockshop.no og GSMteknikk.no.

For å få låst opp en Nokia-telefon, må du hos hos Unlockshop betale ca. 50 kroner. Hos GSMteknikk må ut med langt mer, nemlig mellom ca. 200 og 300 kroner.

Tjenesten til GSMteknikk innebærer imidlertid at du må sende fra deg telefonen, noe mange nøler med å gjøre.

Et tredje alternativ er å ta med telefonen til forhandleren, som selv fjerner låsen for deg. Dette koster imidlertid noe mer enn hvis du benytter nettstedene.

Etisk grenseland
Dette med å fjerne operatørlåsen fra mobiltelefoner er et tema som ligger i en etisk gråsone. Mobiloperatører har tidligere gått ut og varslet at de vil ha en slutt på slik aktivitet, siden de taper store summer på at disse låsene brytes.

Å fjerne operatørlåsen er imidlertid ikke ulovlig, selv om det beste er å holde den kontrakten man skrev under på da man kjøpte mobiltelefonen.

Du kan lese mer om Talking Cellphone Unlock på PhoneUnlocks nettsider.

(Kilde: The Red Ferret, UnlockShop, GSMteknikk, PhoneUnlock)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen