Låser mobilen din

Flittige studenter fra Singapore Polytechnic har utviklet et program som låser mobiltelefonen din hvis den skulle bli stjålet. Mobiltelefonen kan fortsatt stjeles, men blir ubrukelig for tyven.

– Vi har lagt inn et program i selve telefonen. Hvis mobiltelefonen blir stjålet, kan vi gå inn og låse den slik at den ikke kan brukes, samme hvilken tastekombinasjon du prøver, sier Ali Razeen, en av studentene bak programmet til Channel NewsAsia.

De har også utviklet et program som leser tekstmeldingene dine for deg. Idéen ble unnfanget av studenten Daniel Yap Wei Qiang da han la merke til at mange sjåfører leser meldinger mens de kjører. – Jeg ser bilførerere som leser SMS mens de kjører, noe som er rimelig farlig for passasjerene. Programmet vårt hjelper sjåføren ved å lese opp tekstmeldingen og dermed redusere ulykkesfaren.

Nå gjenstår det å finne en måte å kunne svare på meldingene uten å måtte bruke telefonens tastatur. Studentene håper på å få patent på oppfinnelsene sine og i fremtiden gjøre dem tilgjengelige for alle mobilbrukere.

Hvis du vil ha et program som låser en stjålet mobiltelefon allerede i dag, finnes det løsninger for deg som eier en Symbian-basert mobiltelefon.. Phonelock fra Digia er et eksempel på et slikt program.

(Kilder: ChannelNewsAsia.com, BangkokPost.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen