Lås opp døren med mobilen

Låseselskapet Schlage har nå kommet opp med en løsning som burde falle i smak hos både distré sjeler og late sofagriser.

Schlage Link er rett og slett en lås som kobles til internett, og fjernstyres fra en hvilken som helst nettleser, enten på en datamaskin eller mobiltelefonen din. Det blir altså mindre banning i regnværet når du står utenfor huset ditt, og innser at du nok en gang har lagt fra deg nøklene et helt annet sted.

Selve låsemodulen har fått ti knapper med sifrene 0-9, og du programmerer selv inn koden du vil bruke for å komme deg inn. Du kan slå koden inn via Sclages portal på internett, du kan taste den inn direkte på låsen, eller du kan bruke en vanlig nøkkel.

Slår på lys

Teknologien som brukes for å koble seg opp mot låsen, heter Z-Wave. Denne byr også på andre muligheter når du først har koblet deg opp. For eksempel kan du slå på elektriske innretninger som TV-er og lamper.

For at du ikke skal stå uten muligheter til å komme inn (forutsatt at du har glemt nøkkelen), minner programvaren deg på å skifte batteri i låsen når det gamle begynner å nærme seg døden. Dette skjer omtrent hvert tredje år.

Startpakken med lås og det nødvendige utstyret for oppkobling koster $299, som tilsvarer rundt 1700 norske kroner. I tillegg betaler du $12.99, altså rundt 70 kroner i måneden for tilgang til internettportalen. Tjenesten skal i første omgang lanseres i USA, noe som skjer en gang før jul.

(Kilde: usnews.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen