La ut selvmord live på nett
Teknofil

La ut selvmord live på nett

En amerikansk 19-åring tok en overdose med piller mens han filmet seg selv og la ut video live på nettsiden Justin.tv. Hendelsen ble applaudert av flere som fulgte med og på andre nettsteder.

Trodde videoen var falsk
Ifølge Cnet News var det kommentatorer på Justin.tv og på en nettside for bodybuildere som pushet 19-åringen til å begå den tragiske akten. 19-åringen hadde tidligere lagt ut meldinger hvor han truet med å ta selvmord, derfor var det mange som ikke trodde det de så var ekte.

Justin.tv er en videoside hvor brukerne kan legge ut live video av seg selv, og de anser hendelsen som svært tragisk.

- Vi er meget lei for at dette har skjedd, og vil nå jobbe for å verne familien. Vi har regler på plass for å unngå at slikt materiale blir spredd og følger hele tiden med på hva som skjer på våre nettsider. Denne videoen har nå kjapt blitt fjernet fra våre sider, sier Michael Seibel, sjef for Justin.tv, til Cnet.

Politiet fikk beskjed
Det var derimot ikke alle som fulgte sendingen som satt like rolige. Noen tok kontakt med politiet på guttens hjemsted da de innså alvoret i situasjonen. De rykket ut til guttens hjem, men ankom for sent til å redde livet hans.

Ifølge Cnet vil hendelsen trolig medføre diskusjon rundt nettvideoer og bruken av disse.


Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telipol Fri 6GB


Jeg bruker mye data:

Telipol Fri 12GB


Jeg er superbruker:

Telipol Fri 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen