La stedet bestemme

Tenk bare på fordelene av å få opp en påminnelse om å kjøpe dopapir akkurat idet du går ut av døra. Eller hva med å automatisk slå på jobb-profil når du ankommer kontoret? Dette, og mer, er nå mulig dersom du har en Nokia med Symbian 60, versjon 3, selv uten GPS.

Les mer:

- Navigasjon uten GPS fra Google
-Enklere å finne frem med GPS
- Sett bilder på kartet

Det du trenger i tillegg er et program ved navn Best GSMNavigator. Dette programmet lar deg endre profil, sende sms, aktivere Bluetooth, starte programmer og påminnelser idet du ankommer eller forlater et angitt sted.

Mobilen klarer å posisjonere seg utfra mobilmastene, i likhet med googlemaps, og  denne posisjoneringen er dessverre ikke like nøyaktig som ved GPS. Dersom du befinner deg i gaten utenfor kontoret, kan programmet tolke det som om du befinner deg inne i lokalet. Om du derimot ikke er avhengig av noen nøyaktig posisjonering kan dette programmet være nyttig.

Cell-id

Programmet benytter seg altså av informasjonen som basestasjonene sender. Du kan logge alle basestasjonene, slik at du vet hva slags basestasjoner, eller posisjoner om du vil, som skal tilknyttes de ulike funksjonene.

En av de mest anvendelige funksjonene er selvsagt profilstyringen, men foreldre kan også forhåndsstille inn telefonen til å sende tekstmelding om barnet ankommer eller forlater et område.

Programmet fungerer på Nokias nyere Series 60 versjon 3-mobiler. Du kan laste ned en gratis prøveversjon her. Dersom du ønsker å fortsette med å bruke programmet, koster det 12,99 euro, som tilsvarer cirka 104 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen