La solen og godstolen lade mobilen
Teknofil

La solen og godstolen lade mobilen

Nå for tiden skal alt være så grønt som mulig, og i den anledning har en gruppe studenter ved MIT i USA presentert et interessant prosjekt som involverer utendørsmøbler og solcellepaneler.

Len deg tilbake med mobilen

Prosjektet kalles SOFT Rockers og består av en rekke møbler man kan ligge eller sitte i utendørs. De trebaserte møblene er kurveformet og ser ut som dråper – med mennesker plassert inni.

Møblene kan rotere etter sola, noe som skal gi tilstrekkelig energi til mobiler eller andre duppedingser man måtte ha med seg utendørs. Man kobler enkelt og greit sin mobile enhet til det solcelledrevne møbelet via USB, og deretter kan man bare lene seg tilbake og slappe av.

Festival for kunst og vitenskap

Prosjektet har blitt utført av studenter under ledelse av professor Sheila Kennedy i forbindelse med Festival of Art+Science+Technology (FAST). Møblene har en effekt på 35 watt og et innebygd batteri som tar vare på ubrukt strøm. På kvelden får møblene belysning på innsiden takket være solenergien de har høstet tidligere på dagen.

Kunne dette være noe å ha i hagen, eller kanskje i offentlige parker? Er solenergi veien å gå hvis teknologien blir effektiv og bra nok? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under!

(Kilder: Engadget, MIT, Übergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen