La deg ikke bli lurt av Telepriser.no

Dyre ekstratjenester

Vilkårene til Ipea røper priser som ligger langt over det som er vanlig i bransjen.

GPRS: 13 kr / MB, ingen fastpris
GSM Data: 100 kr i etablering
Mobilfaks: 100 kr i etablering
Viderekobling: Fra 54 øre til 2,99 kr / min
Minstefakturering: 28 kr / mnd

Prisene er hentet fra Ipea.no. Ipea topper listen til Telepriser.no per 17/2.

Dyre ekstratjenester

Vilkårene til Ipea røper priser som ligger langt over det som er vanlig i bransjen.

GPRS: 13 kr / MB, ingen fastpris
GSM Data: 100 kr i etablering
Mobilfaks: 100 kr i etablering
Viderekobling: Fra 54 øre til 2,99 kr / min
Minstefakturering: 28 kr / mnd

Prisene er hentet fra Ipea.no. Ipea topper listen til Telepriser.no per 17/2.
Om du skal gå på internett med mobilen kan du raskt surfe deg blakk uten en fastpris-ordning. Det får du kun hos de store operatørene.
Om du skal på internett med mobilen vil du raskt surfe deg blakk uten fastpris. Det får du kun hos de store operatørene.

Nettstedet Telepriser.no fører daglig en topp-liste over prisene til norske mobiloperatører. Listen har blitt svært populær, og brukes flittig av småoperatører i markedsføringen sin.

Noen operatører drar frem hvor mye man sparer ved å skifte fra en av de store operatørene. De operatørene som topper listen har ofte dratt ting enda lenger, og stempler seg selv som "Norges billigste mobilabonnement". Det er en svært tvilsom påstand.

Topp-listen til Telepriser tar ikke noe hensyn til hvordan du bruker mobilen din. I stedet er den basert på det gjennomsnittlige mobilforbruket til nordmenn: 13 ringeminutter til mobil, 7 ringeminutter til fasttelefon og 18 SMS i uken.

Problemet er at denne "Ola Nordmann" bare er en fiktiv konstruksjon. I praksis vil du ringe mindre, mer eller annerledes. Og da blir situasjonen en helt annen enn på listen.

Om du har et lavt ringeforbruk, bør du for eksempel holde deg unna flere av operatørene på toppen av listen. Fire av de fem øverste faktura-abonnementene har minstetaksering.

Selv om du ikke ringer eller sender en eneste melding i løpet av måneden, må du allikevel betale alt fra 28 kroner (Ipea Apollon) til 99 kroner (Tele2 Champion). Ett hederlig unntak er Nutel Killbill.

Bruker du telefonen mye, er Teleprisers topp-liste også en dårlig guide. Det finnes masser av gode tilbud som kan forandre regnestykket.

Djuice Nonstop gir deg fri bruk av SMS og MMS, Tele2 gir deg lik ringepris i Norge og Sverige, mens Datamania sørger for en fast makspris når du kobler deg til internett. Det kan være mye å spare på slike tilbud for deg som passer kundeprofilen.

En annen stor svakhet med topp-listen er at den ikke tar hensyn til de nye Familie-pakkene. Her kan du ringe gratis så mye du vil innad i familien. Man skal ikke ringe mye til hverandre før det er spart inn store summer. Og Familie-pakker, det får du verken hos Ipea, Onecall eller noen andre av småoperatørene.

Altså: Skjulte gebyrer, ulike ringemønster og en jungel av spesialtilbud. Om du tar med alt dette i regnestykket, blir det klinkende klart at det ikke finnes noe som heter "Norges billigste mobilabonnement". Å kalle seg det er i beste fall en halv sannhet. Vi vil kalle det villedende markedsføring.

Bruk Telepriser rett
Vi synes Telepriser.no gjør en viktig jobb, og siden har utvilsomt bidratt til økt konkurranse i mobilmarkedet. Men la deg altså ikke forlede til å tro at operatøren på toppen av listen nødvendigvis er den rette operatøren for deg.

Ta deg tid til å ta frem forrige måneds mobilregning og fylle ut kalkulatoren på nettsidene deres. Her får du kalkulert nøyaktig hva hvert abonnement vil koste deg per måned. Siden må du se på hva du kan spare på ekstratjenester og kampanjetilbud. Det krever en liten innsats, men da er du også sikker på å gjøre et godt valg.

Lykke til!

Øystein W. Høie
Ansvarlig redaktør, Amobil

(Kilder: Ipea, Netcom, Onecall, Tele2, Telenor, Telepriser.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen