La avknappen være

La avknappen være

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Miljøvern er ikke uten grunn et hett tema i disse dager.

Men du har lite å vinne på å skru av din TV eller PC-monitor.

Les også:
MSN med musikalsk miljøløft
.
Miljøvennlig PC
.
Bruker samme ark 500 ganger
.

Lite å spare
Det er de tyske forskerne Hendrik Biebeler, Mahammad Mahammadzadeh og Hubertus Bardt som har forsket på LCD-produkter og strømsparing. Ifølge Forskning.no viser deres undersøkelse at det er lite å hente på å trykke på avknappen. Det spares kun en watt når apparatet går fra standby modus til helt avslått.

- Potensialet for å redusere bruken av energi i LCD monitorer i standby modus er relativt lite og det er usannsynlig at forbrukerne er villige til å betale mer for et energieffektivt produkt, skriver forskerne i sin rapport.

Må satse på nye produkter
De konkluderer med at det er viktigere å satse på produkter som er mer energisparende når de er aktive. Ikke minst bør gamle produkter, spesielt billedrørmonitorer, byttes ut.

Einar Håndlykken, daglig leder i miljøorganisasjonen ZERO, støtter opp om tanken om at det må skapes og ikke minst brukes mer energisparende produkter.

- Vi i ZERO jobber spesielt mot bruken av fossil energi. Her er det viktig at folk tenker miljø når de handler bil, peiser og komfyrer. En elektrisk komfyr er for eksempel mer miljøvennlig enn en som går på gass. Det samme gjelder også i hjemmet. Halogenlyspærer er langt bedre enn vanlige lyspærer, sier han.

Ved å bytte inn din gamle TV eller skifte ut lyspærene i hjemmet kan du altså gjøre langt mer for miljøet enn å skru av TV-en helt før du legger deg. Om det blir billig er usikkert, men det er det kanskje verdt.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen