onE Puck bruker en stirlingmotor for å lade opp mobilen. (Bilde: Epiphany Labs)

La kaffekoppen lade mobilen

Epiphany onE Puck gjør at mobilen til kaffedrankere aldri går tom for batteri igjen.

Det er tilsynelatende ingen grenser for hva man kan gjøre for å lade opp mobilen. Enten det er løping, pusting eller en primus som står for energikilden, så kan du regne med at mobilen vil bli ladet opp.

Sist ute i denne ladegjengen er dingsen onE Puck fra Epiphany Labs. Som navnet antyder, ser ladestasjonen ut som en hockeypuck – og alt man trenger å gjøre er å sette en varm kopp med kaffe eller lignende oppå enheten. Deretter kobler man til smarttelefonen via USB, så vil den innvendige stirlingmotoren ta i bruk varmeenergien og overføre dette til mekanisk energi. Dette vil igjen sørge for elektrisitet til å lade opp den strømtørste mobilen din.

Gammel teknologi

Kalde drikker fungerer også.
Kalde drikker fungerer også.Foto: Epiphany Labs

Selve teknologien bak onE Puck er ikke ny. Stirlingmotoren ble oppfunnet allerede i 1816, som en rival til dampmotoren. Bruken har imidlertid vært begrenset til enheter som krever lite strøm over lang tid.

Epiphany Labs benytter seg av moderne materialer for å utnytte denne teknologien på en litt mer praktisk måte. Den lille størrelsen er en av nyhetene, og gjør at du kan bære med deg ladestasjonen rundt omkring.

Varme drikker er heller ikke det eneste du kan bruke for å lade opp mobilen. onE Puck har nemlig to sider, én rød og én blå, hvorav sistnevnte er ment for kalde drikker. Varme krus er likevel den mest optimale måten å lade opp smarttelefonen på.

Den innebygde USB-porten innebærer at du kan lade iPhone, iPod, Android-mobiler og andre USB-baserte dingser.

Epiphany Labs hevder at onE Puck skal klare å lade opp mobilen din på samme tid som vanlige ladere koblet til strømuttaket i veggen. Dette er under ideelle omstendigheter, og det går an å lade opp telefonen når ting ikke er optimalt også. Da tar det lenger tid.

På Kickstarter

onE Puck er tilstede på Kickstarter, hvor den har samlet inn over 58 000 dollar av målet på 100 000 i skrivende stund.

Utsalgsprisen på onE Puck vil komme på over 830 kroner, men på Kickstarter kan du få en hvis du lover bort 640 kroner til prosjektet.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Se Kickstarter-videoen nedenfor:


(Kilde: Kickstarter)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen