Nå kan du få tekstmelding når kua di er parringsklar. (Bilde: iStock Photo)

Kyr sender sex-meldinger

Bonden får SMS når kua er «klar for action».

Du har sannsynligvis aldri mottatt en seksuelt ladet tekstmelding fra ei ku før, men nå har du sjansen. I Sveits har nemlig meieribransjen utviklet et system som forteller bonden når kyrne er parringsklare.

Ved hjelp av et par sensorer som er plassert i kuas kjønnsorganer, oppdager systemet når kua «er klar», og sender deretter en SMS til «abonnenten» via en bevegelsessensor og SIM-kortholder som henger rundt halsen på dyret.

Dermed kan bonden oppdage på minuttet når dyrene er klare for å avle, noe som har vært et problem tidligere.

Stressede kyr

Det høyteknologiske varslingssystemet er ikke skapt for moro skyld. I Sveits og andre land er meieribransjen logisk nok avhengig av masser og masser med melkeproduksjon.

For å holde tritt med markedet, skviser bøndene mest mulig melk ut av kyrne, noe som igjen fører til økt stressnivå hos dyrene. Økt stress leder til færre tegn på når kua er klar for å bli drektig, slik at bonden bare må gjette seg til når han kan sette i gang med kunstig befruktning eller hanke inn oksen.

Ei varm ku i bevegelse

Løsningen ble altså å plassere to sensorer på kuas kjønnsorganer og rigge til et SMS-varslingssystem. De to sensorene, et termometer og en sender, måler kroppsvarmen til dyret på det aktuelle området. Når kua er klar, begynner den å røre mer på seg også, noe bevegelsessensoren rundt halsen oppdager.

Når kroppsvarme og bevegelsesmønster passer i henhold til ei sexklar ku, får du altså en tekstmelding sendt direkte til smarttelefonen. Det sveitsiske systemet støtter Sveits' språk fransk, tysk og italiensk, pluss engelsk og spansk.

Det er ventet at varslingssystemet vil koste rundt 8000 kroner.

(Kilde: The New York Times)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen