Kyborg-kakerlakker begynte å danse av Lady GaGa-låt

Studenter erstattet følehornene med elektroniske kabler.

Det er ingen hemmelighet at dyretesting foregår i både legemiddelindustrien og i forskerverdenen. Mange av medisinene vi bruker idag, kan vi takke dyrene for og stadig nye funn om sykdommer kommer til syne som direkte følge av dyreforsøk.

Om resultatene til dette forsøket er så nyttige er det sikkert mange som strides om, men nå kan ungdomskoleelever ved den amerikanske læreinstitusjonen Cooper Union fjernstyre levende kakerlakker ved hjelp av elektroniske kabler, melder NY Times.

Installerte elektroniske kabler i hjernene

Cooper Union er en av de mest anerkjente skolene i statene og inviterer flinke elever fra hele landet til sommerskole hvert år. Ifølge avisen skal en gruppe elever ved sommerskolen rett og slett ha fjernet følehornene til kakerlakkene. Deretter skal de ha erstattet dem med elektroniske kabler. På grunn av størrelsen valgte elevene å bruke den sentralamerikanske kakerlakken ved navn Sir Walter Raleigh II til den bisarre testen.

– En kakerlakks hjerne er programmert til å lete etter sensoriske impulser ved hjelp av følehornene, noe som er avgjørende for å overleve. Ved å fjerne følehornene og erstatte de med kabler for å deretter spille musikk fra en kilde, vil man kunne få en reaksjon på de elektriske impulsene som sendes fra kilden til hjernen, forklarer fysikkprofessor ved Cooper Union, Robert Uglesich.

For å bevise dette koblet en av elevene kakkerlakkene til en iPod ved bruk av kablene. Eleven kunne se at kakerlakkene “danset” til de elektriske impulsene fra en av Lady Gagas sanger. Imidlertid skal kakerlakkene også kunne være mottagelige for impulser fra fjernkontroller på leker, melder ubergizmo.com.

Les også:Noen kan fjernstyre hånden din.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen