Illustrasjonsbilde.
Teknofil
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Shutterstock 199376267)

Kvitt deg med kabelkrøllet på høretelefonene

Fysiker har kommet opp med en genial og enkel metode.

Mange tenker gjerne at fysikere driver med ting som stort sett er uhyre kompliserte, men det viser seg at dette ikke alltid er tilfelle. Nå har nemlig en britisk fysiker kommet opp med en metode for å hindre kabelkrøll på høretelefonene som er like enkel som den er genial.

Strategiske punkter

Det var ABC News som først rapporterte om at Robert Matthews ved Aston University i Birmingham hadde kommet opp med denne nye metoden. I korte trekk går den ut på å sette på små klyper, «clips», på strategiske steder på høretelefonene, noe som hindrer dem i å vikle seg inn i seg selv og skape hodebry for brukeren.

Ifølge professoren må du først sette én klype som holder de to ledningene til proppene sammen. Deretter finner du den andre enden, altså den lille lydpluggen, og legger den langs ørepluggene, og klipser alle tre sammen. På den måten kan ingen ender vikles inn i hverandre, og høretelefonenes lengde halveres.

Slik ser professoren for seg at løsningen kan fungere.
Slik ser professoren for seg at løsningen kan fungere.Foto: Robert Matthews/ABC News

Ifølge professoren er det nettopp disse to faktorene som oftest skaper krøll på tråden når du legger høretelefonene i lomma, og ved å eliminere dem skal det væres tilnærmet umulig å skape en knute uten å virkelig gå inn for det.

Praktisk eller upraktisk?

De fleste kan vel skrive under på at det er ganske enerverende å bruke tid på å knyte opp nærmest uforståelige knuter før høretelefonene faktisk kan tas i bruk. Dermed kan kanskje metoden ha noe for seg – hvis man da bare gidder å dra rundt på slike små klyper overalt.

Slik sett er metoden både praktisk og upraktisk, selv om det nok kan tenkes at noen høretelefonprodusenter vil levere sine produkter med påbygde klyper. Hvis de vet om muligheten, da.

Ødelegger du stadig høretelefonene dine?
Headbones er høretelefonene myntet på den aktive! »

(Kilde: BGR)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen