Kvinner vil ikke ha 3G mobiler

Kvinner klarer ikke å finne ut av mobilens mange funksjoner. Det er konklusjonen i en ny britisk undersøkelse gjennomført av elektronikkjeden Comet.

I undersøkelsen har Comet snakket med hundrevis av kvinnelige forbrukere, som åpenhjertig erkjente at de sliter med å beherske teknikken. 

75 prosent av de spurte kvinnene svarte at de kun fant ut av SMS og siste anrop. Resultatet er et paradoks i forhold til at kvinner har større interesse for mobiltelefoner enn menn.  

Bransjen må ta selvkritkk

"Grunnen til kvinnenes mangelfulle innsikt i mobilens funksjoner, skyldes at kvinner ikke prioriterer å bruke tid på dette før det er et klart behov for det. Bransjen må også ta sin del av skylden. Mange av mobilene er rett å slett for vanskelige. Det bør være betydelig enklere å sette opp ulike applikasjoner enn hva vi i dag opplever", forteller en av mobilen.no sine kvinnelige eksperter, 
Guri Wormdahl. Hun mener at kvinner ikke har skylden, men at bransjen må ta ansvar og gjøre mange av produktene mer brukervennlige. 

Gi oss tjenestene vi ønsker

Der mannen ofte liker teknologien og hva den kan gjøre, ønsker kvinnen å se nytteverdien før de tar i bruk tjenesten. Wormdal, viser til en undersøkelse NetCom gjorde for noen år siden som viste at kvinner i tenårene brukte MMS hyppigere enn menn i samme alder.   

En av mobilsiden.dk sine eksperter mener at menn setter seg ned og leser bruksanvisningen mens kvinnen vil bare ha noe som fungerer, og helst uten å gjøre så mye selv. 

"Selvfølgelig handler det ikke om manglende evner og kunnskap, men om fraværende motivasjon og lyst", mener Malene Amini. 


Kvinner og sko

Daglig leder i mobilselskapet Nutel, Siri W., mener rollene mellom menn og kvinner er snudd når en snakker om mobiltelefoner. "Kvinners forhold til mobil kan sammenlignes med menns forhold til sko. Menn kjøper ofte sko basert på bruksmønster, mens mange kvinner handler sko på impuls. Kvinner har sko, mens menn har mobiler og gadgets". 


I undersøkelsen innrømmer hele syv av ti kvinner at de får hjelp til å overføre musikk til deres mp3 spiller.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen