Kvinner erobrer sosiale medier
Teknofil
(Bilde: Shutterstock/montasje)

Kvinner erobrer sosiale medier

Bare én av tjenestene brukes mest av menn.

Ifølge FinancesOnline er kvinner i ferd med å overta fullstendig på sosiale medier. De har gjennomgått undersøkelser foretatt av Pew Research Center, Burst Media og Nielsen, og kommet frem til denne påstanden.

Kvinner er nemlig de mest aktive brukerne på Facebook, Tumblr, Pinterest og Instagram. Menn har en knapp margin på LinkedIn. Twitter er det eneste sosiale mediet som brukes av omtrent like mange menn som kvinner. Undersøkelsene tar for seg tall fra USA.

Videre kommer det frem at kvinner bruker sosiale medier oftere enn menn. Henholdsvis 30 prosent og 26 prosent av respondentene oppgir at de besøker sosiale medier "mange ganger om dagen". Dessuten får kvinner med seg flere nyheter via sosiale medier enn menn.

Mer reklame rettet mot kvinner?

FinancesOnline viser også til at kvinner er mer aktive på de visuelle tjenestene Instagram, Tumblr og ikke minst Pinterest. Dette var de tre raskest voksende sosiale mediene i 2013.

Til slutt: Nesten like mange menn bruker sosiale medier på smartmobiler som kvinner i USA. Kvinnene dominerer imidlertid stort når det gjelder tilsvarende bruk på nettbrett.

Den skjeve kjønnsfordelingen på sosiale medier trenger imidlertid ikke å bety noe som helst, skal vi tro FinancesOnline. Derimot spår de at flere selskaper i større grad vil henvise seg til kvinner i markedsføringsøyemed. Samtidig oppfordrer de kvinner til å bruke sosiale medier i større grad i spørsmål om kjønnsproblematikk.

Har du hørt om Ada Lovelace?
Hun ble verdens første programmerer »

Foto: FinancesOnline

(Kilder: FinancesOnline, Pew Research Center, Burst Media)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen