Kvasse skjermkort trenger kjøling

Hardware.no/Hannover: AMDs nyeste satsning på skjermkortmarkedet har slått godt an, og de ligger nå i en solid lederposisjon på markedet. Nvida har enda ikke fått lansert sin Fermi, bedre kjent som modellene Geforce GTX 480 og GTX 470.

Referansekjøleren som blir levert med toppmodellene, henholdsvis Radeon HD 5970 og HD 5870, har vist seg å være helt ypperlig både når det kommer til støynivå og termiske egenskaper, men perfekt er den ikke. Enkelte skjermkortprodusenter har nå utviklet sine egne kjølere, slik som Asus, Sapphire og MSI.

Dedikerte kjølere fra de forskjellige kjøler-produsentene der ute har det derimot vært relativt sparsomt med. På Cebit fant vi den første dagen bare to stykker, men vi regner med det vil dukke opp mer.

Zalman VF3000 er ikke akkurat en nyhet, men det er bare en måned siden den ble lansert. Det kan virke som om den samme kjøleren leveres i to farger, men det er ikke tilfelle. Den sorte som er avbildet over gjelder for Nvidia-produkter. Vi vil ta den med fordi ryktene skulle ha det til at denne "kanskje kunne passe" til Nvidias kommende GTX 480. Det er en røde kjøleren som gjelder om du sitter på et 5-serie-kort fra AMD, og både ytelsen og støynivået skal være bedre enn referanseproduktet.

Arctic Cooling stilte også sterkt opp, men en regelrett massiv kjøler for Radeon HD 5970. En litt lettere versjon er også tilgjengelig for Radeon HD 5870.

Utover disse produktene var det relativt lunkent, selv etter å ha lett blant alle de virkelig kjente produsentene. Vi fortsetter derimot jakten, og vil legge ut flere bilder om vi kommer over noe spennende!

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen