Kvart million spiller på nett

Det viser måliger som Respons Analyse har gjort på oppdrag for Lotteritilsynet i 2007. Tallet viser at 6,8 prosent av den voksne befolkningen i Norgen spiller for penger på internett.

Lite mobilt pengespill
I 2006 spilte 230.000 pengespill på nett, og Lotteritilsynet sier spillingen ikke øker like mye som tidligere. Til sammenlikning var det 152.000 som spilte i 2004.

De fleste oppgir at de bruker PC-en til å spille med, kun ni prosent av nettspillerne bruker mobilen til å plassere spillpengene sine.


Dette spiller nordmenn på.

Vi brukte til sammen 7,6 milliarder kroner på nettspill i 2007, og hele 6,3 av disse gikk til utenlandske nettsider. De norske spillsidene, Norsk Rikstoto og Norsk Tipping, hadde en samlet omsetning på 1,3

Det kommer neppe som noe stort sjokk at nettspillerne oftest er yngre menn. Nærmere halvparten av nettspillerne har brukt penger på tallspill som for eksempel Lotto, og 28 prosent sier de har spilt poker. 27 prosent har satset penger på oddspill som hest og sport, mens en knappe sju prosent sier de har spilt automatliknende spill.

Bruker kredittkort

De som spiller pengespill på nettet, sier de entes spiller på norske eller utenlandske sider – det er sjelden at man spiller på begge deler. 38 prosent sier de bare spiller på norske sider, mens 47 prosent spiller kun på utenlandske. Det er særlig fire utenlandske spillsider som er populære: Unibet, Betsson, Expekt og Nordicbet.


Mange spiller på kreditt.

Gjennomsnittlig spiller nordmenn rundt to ganger i uken, for 329 kroner. 40 prosent betaler med debetkort, mens nesten 30 prosent bruker kredittkort til å betale for spillingen.

Her kan du lese hele rapporten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen