Kvart million i erstatning for slettede bilder

Det har vært et økende antall tilfeller de siste årene hvor sivile så vel som profesjonelle fotografer har blitt fratatt kamerautstyr, selv om de har fotografert på offentlig området.

En av dem er en mann fra Atlanta, som i fjor vår filmet politiaktivitet da lovens lange arm grep kameratelefonen hans og slettet alle bildene han hadde tatt. Ifølge CNN skal en av betjentene ha grepet armen til mannen og holdt ham fast til han oppga passordet som trengtes for å slette bildene.

Ironisk nok, jobbet mannen for organisasjonen Copwatch som forsøker å få bukt med overdreven maktbruk blant tjenestemenn, nettopp ved å filme dem.

En av politimennene skal ha hevdet at ham ikke hadde noen rett til å filme dem, selv om dette ikke var tilfellet, siden aktiviteten foregikk på offentlig område. Atlanta-mannen aksepterte derfor i forrige uke et forlik på hele $40 000, eller nærmere 250 000 norske kroner - forhåpentligvis vil dette dekke kostnadene for en ny telefon.

Forliket ble trolig inngått for å hindre mannen fra å saksøke. I tillegg har politidepartementet i byen vedtatt nye prosedyrer som skal hindre slikt fra å skje igjen.

Les også: Er du paranoid nok?

Les også: Noen trender i fotobransjen

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen