Kvalito IT AS konkurs

Kvalito IT AS har blant annet livnært seg som tilbyder av internettaksess, telefoni og webshosting, men nå kan det være slutt. I går ble det åpnet konkurs i boet til Kvalito IT AS ved Trondheim Tingrett. Konkursen berører i første rekke morselskapet Kvalito IT AS, mens driften i datterbedriftene (deriblant Kvalito IT Oslo AS) foreløpig fortsetter som normalt. Totalt sysselsettes 25 personer gjennom Kvalito IT AS.

Vi tar vel ikke hardt i hvis vi sier at Kvalito IT etter hvert opparbeidet seg et noe "frynsete" rykte. Tilbake i 2000 ble en ansatt sparket fra firmaet, fordi vedkommende ikke festet nok [Dagbladet] sammen med de ansatte. Saken ble blant annet tatt opp i "Redaksjon 21" på NRK, hvor Kvalito IT da fryktet konkurs [Dagbladet] som følge av den negative mediaomtalen.

I fjor høst ble på mystisk vis 30 servere fra Kvalito IT stjålet [Digi.no]. Dette medførte naturlig nok at en del kunder ble rammet.

Det er til tider blitt uttrykt stor misnøye med Kvalito IT blant våre forumbrukere. I flere poster på diskusjonsforumet vårt omtales firmaet og dets praksis i negative ordlag.

Før jul i fjor skrev adressa.no om at firmaets revisor truet med å trekke seg, på grunn av mye "rot".

Vi nevner også at Kvalito IT for noen uker tilbake anklaget Hardware.no for å være partiske, og for å oppfordre våre lesere til å legge ut negativ kritikk om firmaet. Dette ble tilbakevist på det sterkeste av Hardware.no, og vi kunne peke på direkte feil og misinformasjon i Kvalito IT sin "nyhetsartikkel". Likevel nektet Kvalito IT å endre eller trekke tilbake sin artikkel.

Nå er Kvalito IT AS altså konkurs og må i skifteretten. Første skiftesamling blir avholdt 18. mars. Adressa.no skriver i dag at firmaet også måtte møte i skifteretten i 2002, men da klarte å berge videre drift.

Ifølge Digi.no i dag skyldes konkursen et momskrav mot Kvalito. Den samme artikkelen understreker også at kundene hos Kvalito ikke trenger å frykte at de ikke får levert tjenestene. Konkursboet skal være pliktig å drive videre inntil en kjøper av boet dukker opp.

Siden konkursen ble kjent i går, har likevel en rekke kunder hos Kvalito begynt å se seg om etter alternativer. Hardware.no har vært i kontakt med internettleverandøren Direct Connect, som kan fortelle om en viss pågang i går og i dag:

- "Kundeflukt er vel kanskje å overdrive litt, vi har vel tatt imot ca. 75 bestillinger i går og i dag", sier salgssjef Tommy Danielsen.

Danielsen fortsetter:

- "Vi har kontaktet Telenor Networks som skal hjelpe oss å få kundene flyttet raskt slik at disse unngår nedetid".

Andre alternative leverandører av Internett inkluderer Bluecom, NextGenTel, Powertech, Tele2, og Tiscali. For en mer komplett oversikt, se vår ADSL-guide.

(Kilder: Brreg.no, Adressa.no, Dagbladet, Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen