Kvalitet i kvantitet

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Fru Aguilera fikk en pangstart på sangkarrieren med Genie In A Bottle på slutten av nittitallet. Skjønt, hun var allerede priviligert som en av Mickey Mouse Club-artistene i likhet med Britney Spears, Justin Timberlake og Jessica Simpson. Etter et tiår som verdensstjerne oppsummerer hun karrieren med dette dobbeltalbumet hvor del en består av de mest kjøpte og spilte låtene, og del to av de mest populære musikkvideoene på DVD. Genie In A Bottle slo Britneys samtidige førstesingel Hit Me Baby One More Time ned i støvlene og befestet Aguilera som en kraftfull sangerinne med et verdifullt låtskriver- og produsentkobbel rundt seg.

Her får du det beste fra frøken Aguilera på to plater.
Her får du det beste fra frøken Aguilera på to plater.

Musikkvideoene som følger med når man kjøper dobbeltutgivelsen viser en klar utvikling både musikalsk og visuelt; Aguilera bever seg fra dansende ungpike i vide bukser og bar mage-topp i starten, til fargerike, nostalgiske og forseggjorte eventyr i nyere tid. Mellom disse ytterpunktene finner vi en mørkere og mer rocka variant som innimellom bikker over i noe usmakelig. Utfallet er dog at de estetiske virkemidlene de siste årene leder tankene mot USAs sjarmerende glanstid (første halvdel av 1900-tallet). Særlig skjer dette i videoene Ain´t No Other Man og Candyman som som begge er godt utført.

Vellykket gjenbruk

Det som skiller Aguilera fra enkelte av sine sammenlignbare, er at den evige trangen til fornyelse i de fleste tilfeller har bidratt positivt til karrierestigen så vel som til det kvalitetsmessige aspektet. Hun har flørtet med en raus håndfull ulike stilarter både musikalsk og stilistisk, noe som understrekes med samleplatens nyinnspillinger av henholdsvis Genie In A Bottle og den ihjelspilte balladen Beautiful.

Førstnevnte har blitt en kjølig metallisk og ugjenkjennelig låt med fiffige eurodance-elementer som kler et stappfullt og overopphetet dansegulv. You Are What You Are (Beautiful) har blitt kraftig synthmanipulert og dekorert med koring. Faktisk fremstår den som en sterkt forbedret versjon av originalen, noe som kan skyldes at undertegnede er umåtelig lei av dens mer eller mindre (spesielt mindre) velklingende Idol-audition-versjoner.

Gamle slagere og nye takter

Christina har flørtet med de fleste uttrykk, jevnt over med godt hell.
Christina har flørtet med de fleste uttrykk, jevnt over med godt hell.

Blant de kjente låtene finner vi selvfølgelig giganthiten Lady Marmelade med konstellasjonen Aguilera, Lil´ Kim, Mya og Pink, samt den hoftevrikkende Ricky Martin-duetten Nobody Wants To Be Lonely, som ble tungt promotert på MTV rundt tusenårsskiftet. Den perverse Dirrty er med, og også I Turn To You, Come On Over Baby (All I Want Is You), slitsomme Fighter og nevnte Candyman. Kvaliteten er jevnt over god nok, men som med alle store slagere går man lei av dem etter en stund. Nettopp her ligger kanskje samleplatens verdi: Den løfter frem gamle sanger og gjør at man får øynene opp for dem på nytt.

To helt nye låter har blitt innlemmet i den seksten spor lange CD-en: Dynamite og Keeps Gettin´ Better. Det vellykkede tittelsporet viser at Aguilera beveger seg over i et stadig kjøligere lydbilde hvor statiske rytmer driver hennes maskinmanipulerte stemme fremover. Den minner om Goldfrapps Strict Machine, men også Kylie Minogue og Bertine Zetlitz befinner seg i nabolaget. Dynamite har noe av den samme følelsen over seg, men er spenstigere uten at den er bedre av den grunn.

Konklusjon

Veien videre ser lys ut for popstjernen, som fremdeles kan kalles ung og lovende. Mens vi venter på en ny CD kan "Keeps Gettin´ Better" være god underholdning, spesielt for dem som ikke har giddet å bruke penger på hennes tidligere utgivelser. Her får man kort sagt høydepunktene samlet på to plater, noe som sikkert er attraktivt for mange. Summa summarum: En fin CD for dem som liker Christina Aguilera. Utvalget er godt, og det slår Britney ned i støvlene på alle tenkelige måter.

Christina Aguilera Keeps Gettin' Better — A Decade of Hits

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen