Kuvending fra Toshiba

Akkurat som Sony gjorde det for litt over et år siden, har nå Toshiba utviklet en ny type CMOS-brikke som er konstruert omvendt av det som er vanlig. På de fleste eksisterende CMOS-brikker må lyset geleides gjennom et lag med kretser før det kommer ned til det lyssensitive laget i brikken, men i Toshibas nye (?) brikketeknologi er nå kretsene lagt under den lyssensitive delen av brikken, slik at lyset ikke trenger å gå like langt som før, og dermed potensielt kan utnyttes bedre - faktisk hele 40% bedre, i følge Toshiba. Flash-illustrasjonen nedenfor illustrerer teknikken som både Toshiba og Sony benytter:

Tradisjonelt har Toshiba produsert bildebrikker til bruk i mobiltelefoner, men med den nye brikken de har konstruert med "baklengs-teknologien" håper de å også kunne tilby bildebrikker for bruk i kompaktkameraer. Den nye brikken de har konstruert med dette i tankene har fått 14,6 megapiksler fordelt på 1/2.3", og er produsert på 65nm-prosess. Den nye brikken skal visstnok støtte filmopptak med 60 bilder per sekund, og i oppløsninger som 720p og 1080p. Toshiba planlegger å produsere en halv million brikker i måneden.

Toshiba mener tydeligvis alvor med denne teknologien, og lover at de vil fortsette å utvikle nye bildebrikker med kompaktkameraer i tankene.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen