Kutter bedriftsprisene

Netcom og Telenor kjemper begge en innbitt kamp om kundenes gunst, og denne gangen er det altså kampen om bedriftskundene det handler om. Netcom har tidligere lansert en rekke gode tilbud for bedriftene, men nå følger Telenor etter og viser at de ikke akter å gi seg med det første.

Innfører maksimalpris på mobil datakommunikasjon
Telenors bedriftskunder som bruker Mobilt Kontor eller mobiltelefonen som modem for den bærbare datamaskinen får fra 1. juni en maksimalpris på 699 kroner i måneden. Før har man måttet betale per megabyte uansett hvor mye man bruker, noe som kan bli en dyr affære.

Bruksprisen vil som før være 10 kroner per megabyte for de 50 første av disse, deretter er prisen 1 krone per megabyte, men man kan nå altså ikke overstige grensen på 699 kroner. Tilbudet gjelder for abonnementene Bedrift (inkl Datakort), Bedrift Basis og Bare Data.

Netcom har lenge hatt et lignende tilbud med sin tjeneste Connect til en pris på 399 kroner i måneden, men dette fungerer kun for bærbare maskiner gjennom et 3G-kort. Dette kan endre seg 15. juli da Netcom har meldt at de åpner sitt 3G-nett for mobiltelefoner.

Når de to telegigantene nå begge tilbyr fast pris på dataoverføring hver måned, vil bedrifter kunne surfe så mye de vil på internett over UMTS-nettet uten å måtte holde kontroll på antall megabyte som går med eller bekymre seg over at regningen skal tømme lommeboka.

Telenors fastpris på 699 kroner per måned gjelder alle pakkedata uansett om man kobler seg opp via UMTS, WLAN eller GSM-nettet. Alle priser er eksklusive mva. Tilbudet gjelder frem til 30. september i år.

Gratis å ringe internt i bedrifter
Telenor fortsetter priskuttingen utover sommeren. Den 1. juli vil det bli gratis å ringe internt mellom bedriftens mobiltelefoner for Telenors kunder. Man betaler en fast startavgift på 48 øre eksklusiv mva, utover det vil det koste null kroner å ringe.

Den lavere internprisen gjelder for trafikk mellom bedriftens mobiltelefoner i bedriftsløsningene Proffnett (prisplan A), MobilAksess og RingInternt. Tilbudet vil gjøre det enklere for bedrifter å holde kontroll over mobilutgiftene.

Dette er forøvrig ikke noe unikt tilbud, Netcom kunne allerede for en tid siden annonsere at bedrifter fra og med i dag vil ringe gratis internt. Det er med andre ord liten tvil om at begge aktører er ute etter bedriftskundene og er villige til å kutte på prisene for å holde sin posisjon i markedet.

Telenor ligger ikke på latsiden når det gjelder å henge med Netcom i den stadig mer pågående priskrigen. Ved å kontinuerlig følge opp forsprangene til Netcom viser Telenor for omverdenen at de ikke er villige til å gi kundene i bedriftssegmentet noe dårligere tilbud enn konkurrentene.

Telenor melder at prisreduksjonene skal spare kundene for 50 millioner kroner og telegiganten har med dette redusert mobilprisene i bedriftsmarkedet med 150 millioner hittil i år. Telenor har tidligere uttalt at deres målsetting er å være totalleverandøren i bedriftsmarkedet

(Kilder: Digi, Netcom, Telenor)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen