Nesten alle TV-produsenter gir opp kurvede skjermer, unntatt én
(Bilde: Sorbis/Shutterstock.com)

Nesten alle TV-produsenter gir opp kurvede skjermer, unntatt én

– Kurvede TV-er er ikke en gimmick!, hevder Samsung.

I teknologiverdenen er det såvisst ikke alle trender som er like vedvarende blant forbrukere, noe som gjerne fører til at produsentene nedprioriterer dem. Kurvede TV-er er blant konseptene som ikke vekker unison begeistring, men selve giganten på markedet har på ingen måte mistet troen.

Samsung har nemlig uttalt overfor det danske nettstedetet Flatpanels.dk at kurvede TV-designet lever i aller beste velgående hos selskapet, og at satsingen definitivt vil fortsette.

Mener det ikke er en gimmick

– Buede TV-er er verken er slagstriks eller en designgimmick. Det er et produkt som er kommer for å bli, uttalte TV-salgssjefen for Samsung Danmark, Kasper Thomsen, overfor Flatpanels.dk.

Samsung har tidligere til og med lansert en lydplanke spesifikt designet for kurvede TV-er.
Samsung har tidligere til og med lansert en lydplanke spesifikt designet for kurvede TV-er. Foto: Samsung

Uttalelsene hans baserer seg på tall fra selskapet, som viser at kurvede TV-ene gjør det bra i vår del av verden. I 2015 utgjorde de kurvede TV-ene hele 33 prosent av det totale antallet solgte Samsung-TV-er i Norden i størrelsen 55 tommer og over.

Thomsen peker på at det kurvede designet har den fordelen at det gir en god synsvinkel over et større område enn vanlige TV-er, slik at man kan få en god opplevelse uansett hvor man sitter i stuen.

LG ikke like begeistret

Samtidig meldte et annet dansk nettsted, BFE, at representantene for Samsungs hovedkonkurrent LG har et motsatt syn. Produktspesialist Erik Åhsgren fra LG Nordic uttalte overfor nettstedet at de har utført undersøkelser som viser at kun 10 prosent av kundene synes kurvet design er interessant og ønsker å betale mer for det.

Åhsgren sa at LG aldri har satset hardt på kurvede TV-er fordi selskapet aldri har hatt troen på at det ville bli til noe stort. 

I tillegg skal TV-produsenter som Panasonic, Grundig og Philips ha uttalt at formfaktoren er en gimmick, og at de dropper alle planer om buede TV-er. 

Samsung slapp flere kurvede modeller blant sine nye premiummodeller: Flere av dem får også støtte for HDR »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen